Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK YURT YEDEK SONUÇLARI SORGULAMA 2022: KYK Yurt Yedek Yerleştirme Başvuruları Başladı mı, Ne Zaman Başlayacak? KYK Yurt Yedek Sırası hangi tarihte Belli Olur?
        1

        KYK yurt yedek sırası bekleyen öğrenciler yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sıranın ne zaman geleceğini merak ediyor. İlk başvuru sonuçlarına göre 41 ilde tüm kontenjanlar doldu. Son yılların en çok öğrenci kabul ettiği dönem olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tüm yurtlarda asillerin bütün kontenjanı doldurduğunu açıkladı. Bu yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için devreye KYK yedek bekleyenler girecek. Peki, KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir? İşte detaylar…

        2

        KYK YEDEK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        9 Eylül tarihinde tamamlanan ilk kayıt sürecinin ardından kalan boşluklar değerlendirilecek. Buna göre yedek kontenjanlar devreye girerek öğrencilerle paylaşılacak. Bakan Kasapoğlu'nun yaptığı açıklama ile yedek yurt sonuçları 12 Eylül'de açıklandı

        KYK YURT YEDEK SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

        3

        KYK YURT YEDEK BAŞVURULARI AÇIKLANDI!

        KYK yurt başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından başvuru sonuçları açıklandı. KYK yurt başvurularının açıklanmasına ilişkin geri sayım devam ederken Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan konuya ilişkin beklenen açıklama geldi. Bakanlık, yurt başvurularının sonuçlandığını ve sonuçların belli olduğunu duyurdu.

        KYK YURT YEDEK SIRASI NE ZAMAN GELİR?

        Asil kayıt hakkı bulunan öğrenciler KYK yurt kayıt işlemlerini 9 Eylül Cuma günü saat 23:00'e kadar gerçekleştirdiler. KYK yurt kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar netlik kazanacak. Yedek sırada olan öğrencilere sırayla kayıt hakkı tanınacak.

        4

        KYK YEDEK SIRASI NEDİR?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru sürecinde öğrencilerin maddi durumu ve farklı ölçütleri göz önüne alınıyor. Yapılan değerlendirmelerin sonrasında KYK yurtları için asil sıra ve yedek sıra belirleniyor.

        Asil sıradaki öğrenciler doğrudan kayıt yaptırma hakkı bulurken yedek bekleyenler ise sıra bekliyor. Kayıt hakkı olup kayıt yaptırmayan kişiler, farklı sebeplerle yurt başvuru işlemini tamamlamayan ya da yurttan ayrılan öğrenciler yerine yedek bekleyenler listesinden sırayla yurda yerleştirme işlemleri yapılıyor.

        KYK YEDEK SIRASI NASIL ÖĞRENİLİR?

        KYK yedek sırası sorgulaması, GSB'nin sonuç ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. KYK yedek alım sonuçları http://sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilebilmektedir.

        KYK YURT YEDEK SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

        YURDA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

        İlk aşamada herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrenciler, misafir öğrenci olarak GSB yurtlarında konaklayabilecekler.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ