Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak 2022? Liseye Geçiş Sınavı LGS'yi kazanamayan öğrencilerin durumu ne olacak, nereye kayıt yaptıracak ve hangi liseye gidecekler?
        1

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gün itibariyle LGS yerleştirme sonuçlarını öğrencilerle paylaştı ve henüz yerleşemeyen öğrencilerin durumu da merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin bilinmesi gerekenler...

        2

        LGS'DE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK 2022?

        Bakan özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

        3

        "LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak.

        4

        Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak.

        5

        Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak." açıklamasında bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ