Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Levent Kırca son yolculuğuna uğurlanıyor

        KARACİĞER kanseri nedeniyle dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı. Yakınları, sanatçı dostları ve sevenlerinin katıldığı usta sanatçının cenazesi, Levent’te Afet Yolal Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

        Levent Afet Yolal Camii’ne getirilen usta sanatçı Levent Kırca’nın cenazesinde taziyeleri, 6 yıldır birlikte olduğu ’son eşim’ dediği Aslı Çetiner ve çocukları kabul etti. Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek, Orhan Gencebay, Uğur Dündar, İlker Başbuğ, Müjdat Gezen ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler de hazır bulundu. Cenaze törenine katılan Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da Levent Kırca’nın ikinci eşi Oya Başar ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Son yolculuğunda Kırca’yı cami avlusunu dolduran hayranları da yalnız bırakmadı.

        "KIYMETLİMİZ GİTTİ"

        Taziyeleri kabul eden Levent Kırca’nın oğlu Umut Kırca, "Üzgünüz tabii. Çok keyifsiziz. Uzun zamandır 3-4 aydır biliyoruz zaten hastalığını. Tükiye’nin başısağolsun. Büyük bir değerdi. Herkesin çok sevdiği bir insandı. Allah’tan rahmet diliyorum babama" diye konuştu. Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan Başar, basın mensuplarının soruları üzerine "Kıymetlimiz gitti, rahat uyusun" dedi.

        "ÖZEL BİR AKTÖRDÜ"

        Kırca’nın sanatçı dostlarından Nilgün Belgün ise, "Çok eski bir dostumu kaybettim. Acı tatlı bir sürü günümüz geçti. Gençlik arkadaşım, diyebilirim. Oya’yla ikisi. İkisinin aşkına şahit oldum. O aşkla birlikte buralara kadar gelindiğini gördüm. Benim için çok önemli bir dost. Çok önemli bir mizah ustası. Artık mizahın da tadı kalmadı ya. Önemli bir sanatçıydı, önemli bir adamdı. Zaman zaman güldüren, zaman zaman hem güldürüp hem düşündüren özel bir aktördü" dedi.

        "YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEY VARDI"

        Kırca’nın yakın dostu oyuncu Ferdi Akarnur da,"Levent’in yapacağı daha çok şey vardı. O kadar erken oldu ki bu. Hala şoktayım. anlayamıyorum. İnanmıyorum, inanamıyorum. Şurada Levent’in olduğuna inanamıyorum. Bence hala yaşıyor gibi görüyorum. Çünkü tiyatroyu kurdu. Kadıköy’de bir salonu var çok güzel, orada yapacağı çok güzel şeyler vardı, düşündüğü... Levent zaten düşündüklerini hep hayata geçirmiştir. 80 senesinde biz Hodri Meydan’ı kurduğumuz zaman ’sahneye helikopteri indireceğim’ diyordu, Üç Baba Hasan’da indirdi. Çok üzgünüm" diye konuştu.

        "HOCAMIZI KAYBETTİK"

        Nuri Alço ise, "Bu acıların karabulut gibi üstüste gelmesi bizi derinden üzdü. İki gün önce Sırrı Elitaş’ı Tük sinemasından kaybettik. Bugün de Levent Kırca’yı hocamızı, kaybettik. Acımız çok büyük. Ondan çok büyük talebeler yetişti. Gerçekten güldüren güldürürken de düşündüren ve mesaj veren çok büyük bir üstat. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

        ALKIŞLARLA UĞURLANDI

        Yağmura rağmen kalabalık bir topluluğun katıldığı törenin ardından Levent Kırca’nın cenazesi alkışlar ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganlarıyla defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

        "UMARIZ YENİ ACI OLAYLARLA KARŞILAŞMAYIZ"

        Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tören sonrasında gazetecilerin soruları üzerine, şöyle konuştu:

        "Sanatçılar bir toplumu yücelten değerlerdir ve o değerlere toplumun her kesiminin saygı duyması gerekir. Levent Kırca bizim çok önemli bir değerimizdir. Hem güldüren, hem düşündüren bir değerdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Onu sevenlere başsağlığı diliyoruz. Umarız yeni acı olaylarla karşılaşmayız. Bunu da özellikle Ankara’da patlama sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımız için söylüyoruz. Acı günler yaşıyoruz. O giderken ’Daha güzel bir Türkiye’de buluşmak umuduyla, daha güzel bir dünyada buluşmak umuduyla...’ diye bir cümle kullanmıştı. Gerçekten de onun özlem duyduğu bir dünyayı hepimiz özlüyoruz. Daha huzurlu, barışın egemen olduğu güzel bir Türkiye’yi, güzel bir dünyayı hepimiz özlüyoruz."

        Kemal Kılıçdaroğlu, Kırca'nın çok önemli bir değer olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

        "O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Baskılar yaşadığını biliyorum. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Levent Kırca da bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye'yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz. O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz."

        Kırca'nın oğlu Oğulcan Kırca, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

        Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Oldukça bitkin görünen Başar, gözyaşlarını tutamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ