Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Kazayla keşfedilen ünlüler, Charlize Theron, John Wayne, Toni Braxton, Natalie Portman, Harrison Ford, Pamela Anderson, Channing Tatum, Rosario Dawson, Chris Pratt, Danny Trejo
        1

        Kazayla keşfedilen 10 ünlü

        Birçok ünlü sahip olduğu şeyler için çok çalışmak zorunda kalmıştır. İlk rolüne seçilene kadar kaç kere reddedildiğini anlatan aktörleri duymuşsunuzdur. Müzisyenlerinse sadece isim yapmak için küçük barlarda para almadan çaldıklarını ve böyle böyle kendi reklamlarını yaptıklarını…

        2

        Ancak şimdi sayacağımız ünlüler diğerleri kadar zor zamanlar geçirmek zorunda kalmadı. İşte, kendi işlerine bakarlarken iyi şansın da yardımıyla kazayla keşfedilen ünlüler…

        3

        10. Charlize Theron

        Charlize Theron en son Prometheus ve A Million Ways to Die in the West filmleriyle beyazperdeye çıktı. Çok yakında Mad Max: Fury Road filmiyle yıldızını parlatmaya devam edecek. En akılda kalıcı rolü, Monster filminde canlandırdığı seri katil Aileen Wuornos idi.

        4

        Bu rolle Theron Oscar, Golden Globe ve Screen Actors Guild ödüllerine layık görüldü. Theron modellik kariyerini oyunculuğa taşıma umuduyla Los Angeles’a taşınmıştı. Ancak işler beklediği gibi gitmiyordu ve Theron ev kirasını ödeyebilmek için annesinden yardım istemeye başlamıştı.

        5

        Theron annesinin gönderdiği çeki nakte çevirmeye gittiğinde veznedar onu reddetti. Theron, veznedar ile tartışıp bağırırken tam arkasında yetenek avcısı John Crosby duruyordu ve Theron’un duygu gösterisinden çok etkilenmişti. Hikayenin kalanını biliyorsunuz…

        6

        9. John Wayne

        John Wayne, How the West Was Won, orjinal True Grit, veThe Undefeated başta olmak üzere Western tarzı filmlerdeki işleriyle tanınır.

        7

        1926 ile 1976 arasında 180’den fazla filmde oynamış olan Wayne hiçbir zaman oyuncu olmaya niyetlenmemişti. O aslında futbolcu olmak istiyordu ve kendini tamamen futbola vermişti. Ancak bir sakatlanma nedeniyle futbol kariyerini sonlandırmak zorunda kaldı.

        8

        Bu nedenle film setlerinde yapı işçiliği gibi işler yapmaya başladı. O günlerden birinde fazladan oyuncuya ihtiyaç duyulduğu bir anda yönetmen setteki herkesin kamera önüne geçmesini istedi. Eski bir futbolcu olduğundan Wayne futbolcu rollerini almaya başladı ve sonra da ana rolleri…

        9

        8. Toni Braxton

        R&B şarkıcısı Toni Braxton şu sıralar 7. single çalışması “Hurt You” isimli parçasıyla müzik listelerinde zirvelere oynuyor. Dancing With the Stars dizisinin kadrosuna dahil oldu ve kendi hayatını anlatan bir program serisi var.

        10

        Braxton, Bowie Devlet Üniversitesi’nde öğretmen olmaya çalışıyordu. Öğretmenlik kariyeri asla olmadı. Braxton bir benzin istasyonunda arabasına gaz doldururken şarkı söylüyordu ve bu sırada keşfedildi.

        11

        Ancak açıkladığına göre benzincide onu keşfeden kişi onu yerel performanslarından tanımıştı ve bu nedenle bir albüm yapmayı teklif etmişti. Braxton ‘ın hikayesi de her halükarda harika.

        12

        7. Natalie Portman

        Portman iki büyük ayrıcalığıyla tanınır. İlki Yıldız Savaşları’nda canlandırdığı Padmé karakteri ve Leon filminde canlandırdığı Mathilda karakteri.

        13

        Siyah Kuğu (Black Swan) filmiyle en iyi kadın oyuncu Oscar’ı kazanan bu güzel yıldız da birçok insanın hayallerini süsleyen bir keşfedilme hikayesine sahip.

        14

        Revlon ajansı için çalışan bir yetenek avcısı, Natalie ile aynı pizzacıda otururken onda özel bir şeyler olduğuna karar verdi. Natalie, modellik için keşfedilmişti ancak daha sonra ajansını oyunculuğa karşı daha ilgili olduğu konusunda ikna etti.

        15

        6. Harrison Ford

        Harrison Ford birinci sınıf bir başrol oyuncusu, Star Wars (Yıldız Savaşları) film serisinin Han Solo’su ve Indiana Jones’un serüven avcısıdır.

        16

        Ford, oyunculukla amatör olarak ilgileniyordu ancak bu hayalini bırakıp maddi açıdan daha güvenli bulduğu inşaat ve yapı sektöründe çalışmaya karar vermişti. Harrison, Han Solo karakteri için yapılan seçmelere katılmayı aklına bile getirmemişti ancak bir arkadaşı onun bu role mükemmel oturacağını düşünüyordu.

        17

        Arkadaşı Ford’u George Lucas’ın kaldığı odanın yanında işe gönderdi. George Lucas, Ford’u America Graffiti filmindeki rolünden hatırladı ve bir başka aktrisle Ford’a senaryodan bazı kısımları okuttu. İşte mükemmel Han Solo oyuncusu böyle doğdu.

        18

        5. Pamela Anderson

        Pamela Anderson “Sahil Güvenlik” ve “Bana Bebek Deme”deki rolleriyle tanınır. Ayrıca büyük göğüsleri, Playboy pozları ve eski kocası Tommy Lee ile birlikteyken çekilen seks kasedi skandalıyla da hatrı sayılır bir şöhrete ulaştı.

        19

        Anderson, Kanada futbol takımının lig maçında giydiği Labatt markasının tişörtüyle kameraya takıldı. Kısa tişört Anderson’ın iri göğüslerini ortaya çıkarmıştı.

        20

        Anderson ekrana yansıdığında kalabalık kendinden geçti ve alkışlarla onu sahaya çıkardı. Kısa süre sonra Anderson Labatt için modellik yapmaya başladı.

        21

        4. Channing Tatum

        Tatum, G.I. Joe, Magic Mike ve 21 Jump Street serisindeki rolleriyle kısa sürede şöhret basamaklarını tırmandı.

        22

        Tatum eskiden bir çatı tamircisiydi ancak erkek striptizci olarak daha fazla para kazanacağını düşünüyordu. Çatı tamircisi, striptizci ve futbol geçmişine sahip biri olarak Channing Tatum iyi bir fiziğe sahipti.

        23

        Miami sokaklarında dolaşırken o sırada yanından yürümekte olan bir model ajansı sahibi tarafından tamamen şans eseri keşfedildi. Bazen fırsatlar kapını çalar ancak nadiren böyle kucağına düşer.

        24

        3. Rosario Dawson

        Dawson en çok Sin City, Clerks II ve Kids filmlerindeki rolleriyle tanınır. Dawson keşfedildiğinde aslen evsizdi.

        25

        Rosario ve annesi apartman dairelerinden çıkarılmıştı ancak annesi apartmana gizlice girerek ev sahibi fark edene kadar kira ödemeden orada kalmaya devam etmelerini sağlıyordu.

        26

        O, binanın giriş basamaklarında otururken Harmony Korine ve Larry Clark, Kids filminde oynatmak için gerçek sokak çocuklarını keşfe çıkmıştı.

        27

        Korine ve Clark, Rosario’yu gördü ve ona Ruby rolünde harika duracağını söylediler. Bu çok tartışmalı film birçok oyunculuk kariyerine de kapı açtı.

        28
        29

        2. Chris Pratt

        Chris Pratt kısa sürede bir Hollywood ilahına dönüştü. En çok Andy Dwyer’ı oynadığı biyografik film Parks and Recreation’la tanındı. Son olarak Guardians of the Galaxy filminde başrolü kaptı.

        30

        Pratt, Hawaii’deki Bubba Gump Shrimp adlı bir karides restoranında masalara bakıyordu. Film yapımcısı Rae Dawn Chong da Chris’in masalarından birinde yemek yiyordu.

        31

        Chris’in sunum konuşmasından o kadar etkilendi ki onu “Cursed 3” filmine koydu. Bundan sonra Chris, televizyonda kalıcı işler yapmaya ve oradan da büyük filmlere geçmeye devam etti.

        32

        1. Danny Trejo

        Danny Trejo en çok Robert Rodriquez’le çalıştığı filmleriyle tanınır. Machete filmlerinin daimi karakteri olmuş ve Despera’da Antonio Banderas’ın yanındaki karakteri canlandırmıştır.

        33

        Trejo birçok suçlamadan ötürü birkaç yılını hapiste geçirdi. Sonunda salıverildiğinde Trejo uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için rehabilitasyona gitmeye başladı. Ayık geçirdiği süre zarfında Trejo, rehabilitasyondaki bir diğer üyeyle arkadaş oldu ve ona numarasını verdi.

        34

        Arkadaşı destek olmak için Trejo’yu aradı ve çalıştığı yerde buluşmayı önerdi. Böylece Trejo arkadaşının çalıştığı film setine adımını atmış oldu. Bir rol için şüpheli ve korkutucu görünüşte birini arayan film ekibi dövmeli, sabıkalı, ürkütücü görünen Trejo’ya rolü verdi. Büyük balığı yakalayana kadar da benzer rolleri oynamaya devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ