Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Vefa arıyorum...

        HT MAGAZİN

        Pazartesi günü hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen için dün sabah Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen anma törenine katılımın az olması Kandil şarkısındaki "Vefa arıyorum" dizesini akıllara getirdi. Sanatçı Mustafa Alabora, "Bu salon dolup taşmalıydı" dedi.

        PİYANOSU SAHNEYE KONDU

        KANDİL adlı şarkısında "Gün ışığında yola koyuldum/ Elimde kandl gözümde mendil/ Vefa arıyorum, dost arıyorum..." diyen ve geçen pazarteşi günü hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen için dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma töreni düzenlendi. Sahneye Özbeğen'in piyanosunun konduğu törene katılanlar arasında senarist Birol Güven, Fatih Ürek, Hamdi Alkan, Fedon, Mustafa Alabora, Mehmet Ali Alabora, Sezen Cumhur Önal, Nil Burak, Şebnem Bozoklu gibi ünlüler vardı.

        SEZEN AKSU CAMİYE GELDİ

        CEMAL Reşit Rey'deki anma törenine katılımın az olması Ferdi Özbeğen'in dostlarının tepkisine neden oldu. Mustafa Alabora, "Bu salon dolup taşmalıydı" derken gazeteci Korcan Karar, "Yaşamı boyunca vefayı, dostluğu şefkati, aşkı aradı. Ne kadarını buldu onun, işte yorumu ortada" diyerek tepki gösterdi. Özbeğen'in Levent Camii'ndeki cenazesine ise Sezen Aksu, Nükhet Duru, Bengü, Selami Şahin, Ali Poyrazoğlu, Ozan Güven, Adnan Şenses, Selçuk Ural gibi isimler katıldı.

        Vefatı sanat dünyasında ve sevenleri arasında derin üzüntü yaratan Ferdi Özbeğen için dün 10.30'da Cemal Reşit Rey'de bir anma töreni düzenlendi. Anma törenine katılım beklenenden az olurken, sahneye Ferdi Özbeğen'in piyanosu yerleştirildi. Birol Güven, Fatih Ürek, Hamdi Alkan, Fedon, Mehmet Ali Alabora, Sezen Cumhur Önal, Nil Burak gibi ünlü isimlerin katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Dostları tek tek sahneye çıkarak Özbeğen'i anarken, Korcan Karar "Bu dünyadan bir Ferdi Özbeğen geçti. Yaşamı boyunca vefayı dostluğu aradı ne kadarını buldu onun yorumu ortada. Ama bana göre bu salon dolup taşmalıydı" diyerek katılımın az olmasına sitem etti. Karar'ın ardından sahnye çıkan Mustafa Alabora yakın dostu için "Ferdi anılarıyla, sevgisiyle, dostlğuyla bana göre bektaşiydi. O iki ırkın çocuğuydu. Annesi Ermeni, babası Türk'tü. Onun vefatı Türkiye'de tekrardan kardeşliğin önemini hatırlattı" dedi.

        Özbeğen'in Levent Camii'ndeki cenaze törenine Sezen Aksu, Nükhet Duru, Bengü, Selami Şahin, Ali Poyrazoğlu, Şebnem Bozoklu, Ozan Güven, Adnan Şenses ve Selçuk Ural tanınmış isimler katıldı.

        Manevi oğlu çok üzgündü

        Manevi oğlu Hilmi Özbeğen gelenlerden taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman başını Ferdi Özbeğen'in yeğeni Hasan'ın sırtına yaslayarak ondan güç aldı. Ayakta durmakta güçlük çeken Hilmi Özbeğen gazetecilere röportaj vermek istemedi. Hilmi Özbeğen dostlarına "Son anına kadar kimseye kötü birşey söylememi istedi. 'Sağlıklı olduğumu söyleyin' dedi. Öldüğünde yüzünde kocaman bir gülümseme vardı. Bu adam böyle gülerek gitti" dedi.

        Dostları ne dedi?

        Ali Rıza Türker: "Sözün bittiği yerdeyiz. Bana bir kitap hediye etti. Bu kutsal armağanı ben de oğluma miras olarak bırakacağım".

        Fedon: "Ferdi abim şöhreti yaşadı, yaşattı, eğitti. Kavga ettik, gülüştük, öpüştük. Abimi kaybettim. Onu hiç unutmayacağım".

        Sezen Cumhur Önal: "Allah'ın özel kullarından biriydi. Tam bir müzik şövalyesiydi. Çok önemliydi. Başımız sağolsun".

        Nil Burak: Can dostumdu. Çok erken gitti. Hep kandırdı bizi. Son gün bile bizi kandırd".

        Coşkun Sabah: "Onu 1976 yılında tanıdım. Benim nezaket hocam oldu. Annemi kaybettiğimde Londra'da onun tabutunun başında Ferdi Özbeğen vardı. Benim için çok değerli bir dosttu".

        Orhan Gencebay: "Taverna tarzının öncüsüydü. Onunla birlikte aynı çatı altında çalıştık. Çok başarılıydı. Son zamanlarda göremedim, üzgünüm".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ