Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ayça Kuru: Öpüşmeme kuralım var

        Arif HÜR / HABERTURK MAGAZİN

        SHOW TV’nin ilgiyle izlenen yarışması ‘Yeni Bir Hayat’ta yarışmacılara zarafet eğitimi veren oyuncu ve eğitimci Ayça Kuru, HT MAGAZİN ’e konuştu: “Gülümseme, kıyafet, saç, duruş, davranış çok önemli. Yarışmacılara özgüven aşılıyor, onların ruhlarını temizliyorum.

        ‘Kamera önü lider ruhlara daha uygun’

        SHOW TV’nin ilgiyle izlenen yarışması ‘Yeni Bir Hayat’ta yarışmacılara zarafet, duruş ve yürüyüş gibi pek çok konuda eğitim veren oyuncu ve eğitimci Ayça Kuru, ‘Yeni Bir Hayat’ macerasını, kendi adını taşıyan akademideki eğitim programlarını ve yeni filmi ‘Azazil 2: Büyü’yü HT Magazin’e anlattı

        Ayça Kuru Akademi’de sınırlı sayıda kişiye verdiğiniz eğitimi şimdi ‘Yeni Bir Hayat’ta yarışmacılarla birlikte milyonlarca kişiye de ulaştırıyorsunuz. Tam olarak ne tür eğitimler veriyorsunuz?

        Görgü kuralları, davranış eğitimleri, kişisel gelişim, imaj eğitimi, mankenlik ve oyunculuk dersleri veriyorum. Kişinin saç telinden ayak parmağına kadar her şeyiyle ilgileniyoruz. Onları zayıflatıp, cilt bakımı yaptıktan sonra gardıroplarına girip eski kıyafetleri atıp yerine yenilerini koyuyoruz. Kıyafetleri yardıma muhtaç çocuklara armağan ediyoruz.

        ‘Yeni Bir Hayat’ta yarışan yarışmacıları nasıl yönlendiriyorsunuz?

        Haftanın iki günü katıldığım programda imajın önemini anlatıyorum. Gülümsemen, kıyafetin, saçın, duruşu, davranışın çok önemli. Yarışmacıların o kadar dramatik hayatları var ki özgüvenlerini kazanmalarını sağlıyoruz. Yaşanmış hikâyeler ve hayallerin gerçekleşmesine tanıklık ettiğimiz için yarışmacıların iç ruhunu temizliyorum.

        Manken kimliğinizi bir kenara bırakıp son yıllarda oyunculuk ve eğitmenlik kimliğinizi ön plana çıkardığınızı görüyoruz. Neden mankenlikte ilerlemediniz?

        Bir gün dedim ki, ‘Manken olacağına yeni nesli doğru yetiştir ve oyunculukta ilerle...’ İşte bunu dedikten sonra akademiye ağırlık verdim. Mankenlik sektörünün bittiğine inanmıyorum ama medya artık mankenlere ağırlık vermiyor. Yurtdışına giden bazı manken öğrencilerim iyi para kazanıp haber oluyorlar ama ülkemizde haberleri yapılmıyor. Mankenlik mesleği eskisi kadar magazin gündeminde değil.

        ‘Azazil 2: Büyü’ filminde Esma karakterine hayat verdiniz. Bu sizin ilk korku filminiz olacak. Karakterinizden bahseder misiniz?

        Esma, kimine göre kötü kimine göre iyi karakter ama yanlış bir insana âşık oluyor. Film yaşanmış hikâyelerden alıntı olduğu için Esma da yaşayan bir karakter. Filmde aşk acısı çekiyorum, bir de berduş dönemim oluyor.

        Ayça’yla Esma’nın benzeşen yönleri var mı?

        Karakterim bana göre çok zıt. Esma, alt tabakadan gelip yükselmeye çalışan, hırsları olan bir kadın. Ben gözü kara değilim. Esma, sert ise ben naif bir kadınım. Drama olayım çok kuvvetli, ağla deseniz şakır şakır ağlarım. Çok rahat ağlayabiliyorum.

        Neden korku filminde oynamayı kabul ettiniz?

        Yapımcımızla bu proje için yaptığım ilk görüşmede korku filminde oynamaktan korktuğum için oynamam demiştim. Ancak sağdan soldan değişik yaratıkların çıktığı bir film olmadığı için fikrim değişti. Hem drama hem de korku yönü olan bir film. İnşallah ileride aşk filminde de oynarım.

        ‘Öpüşmeme kuralım var’

        Kadınların siyah taht, erkeklerin de kot üstüne gömlek giymesini eleştiren Kuru, “Hep standart giyiniyoruz. Bu yüzden programda ve akademide kombin alışverişini gösteriyoruz” diyor.

        Bu film diğer korku filmlerinden nasıl ayrılıyor?

        Hikâyemiz yaşanmış olduğu için insanları daha çok cezbediyor. Filmimiz aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Gişe ne olacak diye düşünmüyoruz. Gişeden kazandığımız para Dünya Şehit Çocukları Vakfı’na bağışlanacak. Sosyal sorumluluk projesi olunca daha içten çalışıyorsunuz.

        Üç harflilere inanır mısınız?

        İnançlı bir insanım ve üç harflilerin varlığına inanıyorum. Ekipte en korkak bendim. Salih Memişoğlu hocamız sürekli dualar ediyordu ve bizi koruma altına aldı. Cinler şu an buradalar ama başka boyuttalar. Sürekli korunduğumuz için başımıza bir şey gelmedi. Yapımcımız bizi sakinleştirdi.

        Oyunculuk yaparken zorlandığınız noktalar oluyor mu?

        İnsanlar oyunculuk yaparken zorlandığını söylüyorlar ama bana 12 saat çalışacağımı söylediklerinde hoşuma gidiyor. Kamera önü lider ruhlara daha uygun. Güçlü karakterler ekran önünde olur. Günlük hayatta baskın ve güçlü karakterim ve ekranda olmayı seviyorum.

        Oyunculukta belli kurallarınız var mı?

        Dizilerde ve filmlerde romantik âşığı oynarım ama öyle sarılamam ve öpüşemem, bana göre değil. Öpüşmeme kuralım var. Böyle deyince ‘Sen oyuncusun neden yapmıyorsun’ diyeceklerdir ama ben Türkan Şoray ve Filiz Akın’ın filmleriyle büyüdüm. Romantizmi seviyorum, bazı şeylerin ekranlarda yayınlanmamasını istiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ