Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ferman Akgül: Kadınlar hayatımıza girince dağıldık

        Neziha KARTAL / HABERTURK MAGAZİN

        Solo albümüyle adından söz ettiren Manga’nın solisti Ferman Akgül, grubun dağılmadığını açıkladı. Şarkıcı, grup üyeleriyle evlerini ayırmalarıyla ilgili ise “Ciddi ilişkilere girenler olunca dağılmaya başladık. Kadın her şeyi değiştiriyor” yorumunu yaptı.

        ‘İstemem Söz Sevmeni’ ile adından söz ettiren Manga grubunun solisti Ferman Akgül’le stüdyosunda bir araya geldik. Şarkıcı, hakkında merak edilenleri, müzik kariyeri ve ‘Küçük Prens müzikali’ ile merhaba dediği oyunculuk serüvenini HT MAGAZİN’e anlattı.

        Solo albüm yapma fikri ne zaman ortaya çıktı?

        Kafamda Manga’nın dışında kendi müzikal çalışmalarımı yapma fikri hep vardı. ‘06 Record’ isimli bir müzik şirketi kurdum. Kendi albümümden sonra yeni isimleri de göreceksiniz.

        ‘İstemem Söz Sevmeni’yi tek cümleyle anlatın desem...

        Alternatif pop olan bir çalışma diyebilirim. Dinleyen herkes bunun Manga’dan bağımsız olduğunu anlayacak.

        Kenan Doğulu’yla ‘Bize Müsaade Ettim’ şarkınızın klibinin geç yayınlanması yüzünden hayranlarınız yönetmen Gürcan Keltek’i suçladı. Haklılar mı?

        Şarkı bir buçuk yıl önce çıkmıştı. Klibi de altı ay önce çektik. Düzenleme uzun sürdü, biz de sorulduğunda şakayla karışık “Gürcan’ı arayın, vermiyor klibi” gibi şeyler söylemiştik. Hayranlarımız Gürcan’a biraz yüklenmiş. Üzüldük, çünkü Gürcan çok sevdiğimiz bir adam. Geç de olsa iyi bir iş çıkacağını biliyoruz, ki öyle de oldu. Klibimiz sürüden ayrılan bir iş.

        Manga’nın dışında bağımsız birçok iş yapıyorsunuz. Hepsine birden nasıl vakit buluyorsunuz?

        Yönetmesi zor ama doğru planlandığınızda yapılabiliyor. Yurtdışında bir grubun solisti farklı işler de yapıyor ama grup devam ediyor. Ben solo çalışmamı piyasaya sürdüm. Burada insanlar Manga’dan bağımsız Ferman adını duymaya başlayınca “Grup dağılıyor mu?” diye sormaya başlıyorlar. Hayır, Manga dağılmıyor, haziranda yeni albüm için çalışmaya başlıyoruz.

        Manga olarak ilk çıktığınızda müziğiniz daha eğlenceliydi. Yıllar geçtikçe tarzınız sertleşti mi?

        Yıllar geçtikçe şarkıları aynı çalmıyoruz. İnsan önceki işlerini beğenmiyor. Ama hiçbir zaman müziğin sertlik, yumuşaklık kısmına takılmadık. Bize “Müziğiniz yumuşak” diyen birçok gruptan daha sert şarkılarımız var. Manga hep önyargısız oldu. Son albümde bazı şarkılar sert, çünkü öyle olması gerekiyordu.

        İstanbul’a geldiğinizde grup olarak birlikte yaşıyordunuz. Çözülme ne zaman başladı?

        İki sene aynı evde yaşadık, sonra sıkıldık. Bir de biz hiç beş kişi olmadık. Hep bir misafir vardı. En az 7-8 kişi oluyorduk. İlk Yağmur kaçtı. İki bina yanda ev tuttu. Evlenenler, daha ciddi ilişkilere girenler olunca dağılmaya başladık. Kadın her şeyi değiştiriyor. Olunca, onunla vakit geçirmeye, erkek muhabbetlerini azaltmaya başlıyorsun. Şimdi stüdyoda bir araya geliyoruz, burada eğleniyoruz. Burası bizim kahvemiz.

        Baba olmak nasıl bir duygu, hayatınızda neler değişti?

        Sekiz buçuk aylık bir oğlum var. Daha baba demediği için nasıl bir duygu onu henüz anlayabilmiş değilim. Daha dikkatli olmam gerektiğini hissediyorum. Evde sizi bekleyen o ufak arkadaş sizi değiştiriyor.

        "MAGAZİNSEL BİR GRUP DEĞİLİZ"

        Manga grubu neden ortalıkta gözükmüyor?

        Dışarı çok çıkmıyoruz. Ben mahalleden çıkamam, Özgür’dür en fazla dışarıda olan, onun da magazinle alakası yok. Magazinsel bir grup değiliz

        ‘Milli takım için şarkı hazırlıyorum’

        Serdar Ortaç milli takım için marş yaptı. Mustafa Sandal ve Tarkan’ın da ismi geçti marş için. Sizden böyle bir şey istense cevabınız ne olurdu?

        Aslında böyle bir şey istiyorum. Haziranda gidiyoruz turnuvaya, o zamana bir proje olabilir. Bununla ilgili üzerinde çalıştığım bir planım var. Milli takım veya federasyon ister mi istemez mi onu bilmiyorum ama ben bunu düşünerek bir şey yapacağım. Bunu da herkesin çok iyi tanıdığı bir futbolcuyla beraber yapmayı düşünüyorum. Arkadaşım kendisi, bir şarkı yapıyoruz birlikte ama henüz resmi bir girişim olmadı. Futbol ruhunu yaşatan matrak, eğlenceli bir şarkı gelecek.

        ‘Oyunculuk konusunda yetenekliyim’

        ‘Küçük Prens Müzikali’yle oyunculuğa adım attınız. Nasıl bir deneyim oldu?

        Oyunculuk yapmak kafamda olan bir şeydi. Doğru bir projeyle buna başlamak istiyordum. Çünkü ilk yapacağım şeyin bir okul olacağının farkındaydım. Bunun müzikale denk gelmesi benim için şans oldu.

        Sahneye çıkıp şarkı söylemekle müzikalde oynamak arasında ne gibi farklar var?

        Sözleri unutmak gibi bir lüksüm yoktu. Ne seyirciye bırakabilirim mikrofonu ne de öndeki ekrandan okuma imkânın var.

        Oyunculuğun devamı gelecek mi?

        Evet. Oyunculuk konusunda yetenekli olduğumu düşünüyorum. İçimdeki ses yıllardır beni buna yönlendiriyor. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ