Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahmut Tanal kimdir? Mahmut Tanal kaç yaşında, nereli?

        Mahmut Tanal kimdir? sorusu dün TBMM'deki terör eylemi girişimi ile birlikte gündeme geldi. Saat 14.50’de TBMM Dikmen Kapısı’na gelen biri kadın iki kişinin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile randevuları olduğunu söyleyerek, Meclis'e girmek istediği öğrenildi. TBMM Güvenlik Kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre yakalananların isimlerinin daha önce Mahmut Tanal'ın ofisi tarafından Meclis protokolüne bildirildiği belirlendi. Söz konusu kişilerin DHKP-C ile bağlantılı oldukları belirlendi. Yaşananların ardındanMahmut Tanal'ın hayatından merak edilenler haberimizde...

        MAHMUT TANAL KİMDİR?

        Mahmut Tanal 1961 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde dünyaya geldi.

        Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

        İstanbul Barosuna kayıtlı avukat, TBB Delegelik görevini ifa etti. Serbest avukat olarak çalıştı. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ceza Hukukçuları Derneği, Türk Hukuk Kurumu Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği üyeliklerinde bulundu.

        24, 25. 26. ve 27. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Üyeliği ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

        Orta düzeyde Almanca bilen Tanal, bekâr ve 2 çocuk babasıdır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ