Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Mahsun Kırmızıgül: Türkiye'nin başı sağ olsun - Deprem haberleri
        1

        Habertürk'ten Volkan Özdemir'in haberine göre; Mahsun Kırmızıgül, Ulus'taki bir özel hastaneden çıkarken görüntülendi. Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman ve Hatay'da yardım çalışmalarında bulunan Kırmızıgül, basın mensuplarıyla sohbet etti.

        2

        "TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞ OLSUN"

        "Yorgunluktan halsiz düştük. Gribal bir şeydi" açıklamasında bulunan Mahsun Kırmızıgül, afet bölgesinde geçirdiği 21 gün hakkında da konuştu.

        Ünlü şarkıcı, "Ben bunları size ayaküstü anlatamam. Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Bizler oradaki insanların yanındayız. Ekip arkadaşlarımız da orada. Tekrardan gideceğiz" diyerek, otomobiline bindi. Kırmızıgül, ardından hızla oradan ayrıldı.

        3

        "EN ÇOK KARŞILAŞTIĞIM İHTİYAÇ CEP TELEFONU"

        Binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremlerin ardından Mahsun Kırmızıgül de Adıyaman'a gitmişti. Haluk Levent'in başkanı olduğu AHBAP Derneği ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Kırmızıgül, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştu.

        Afet bölgesindeki son durumu aktarmaya devam eden Mahsun Kırmızıgül, son olarak depremzedelerin yakınları ile iletişim kurmasını vurgulayarak, operatör şirketlerine çağrıda bulunmuştu.

        Konuyla ilgili konuşan Kırmızıgül, "Enkazdan çıkan insanların çoğu telefonlarını depremde kaybetmişler. Günlerdir en çok karşılaştığım ihtiyaç cep telefonu... Operatör şirketlerine çağrımdır; depremzedelere telefonlar dağıtın. Sizin vesilenizle insanlar yakınları ile iletişim kurabilsinler" demişti.

        4

        "ÇOK ACI, ÇOK"

        Ardından yardımda bulunduğu bir kişi ile arasında geçen diyaloğu da aktaran ünlü şarkıcı, "Yardım götürdüğümüz köydeki dayı, götürdüklerimizin karşılığıda bize bir bidon süt getirdi. Ona, 'Biz bunu karşılıksız yapıyoruz, kabul edemeyiz' deyince dayı, 'Hayatımda hiç kimseden karşılıksız bir şey almadım evlat. Bunu ihtiyacı olan çocuklara götürün' dedi. Çok acı, çok... Bazı insanların hiçbir zaman sahip olamayacağı erdemli ve onurlu duruş budur..." ifadelerini kullanmıştı.

        5

        "LÜTFEN YARDIM ETMEYE DEVAM EDİN"

        Mahsun Kırmızıgül, "Adıyaman'da acılı insanlar hangi şartlarda, nasıl yaşıyorlarsa, onlarla aynı şartlarda yaşamaya çalışıyoruz. Araçların içinde, sokaklarda ateş başlarında sabahı bekliyoruz. İnsanlar kayıplarına ağlıyor, insanlar hâlâ canlarının derdinde. Lütfen yardım etmeye devam edin" demişti.

        6

        "SİZ ÇADIRLARA GİRMEDEN BEN EVE DÖNMEYECEĞİM"

        Mahsun Kırmızıgül, "Depremin 2'nci gününde Adıyaman'a geldik. Merkezde, ilçelerde, köylerde halka tek tek çadır, battaniye, tulum dağıttık. Dağıtmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz özel çocuklar, yaşlılar, hamile veya bebekli kadınlar... Çadırımız bitti. Sözüm söz... O çadırlara siz girmeden ben eve dönmeyeceğim" şeklinde konuşmuştu.

        7

        "BURASI ARTIK 'ADIYAMAN' DEĞİL 'ACIYAMAN' DEDİ"

        Afet bölgesinde yaşadığı duygusal anları anlatan Mahsun Kırmızıgül, "Ölen eşinin ve oğlunun yanı başında duran acılı babaya teselli etmek için sarıldım. Babanın gözlerinde yaş kalmamış... Bana bakıp, 'Benim babam, burası 'Adıyaman' değil, buranın adı artık 'Acıyaman' dedi ve sustu, konuşmadı bir daha" demişti.

        8

        "ACININ EN DİBİNİ YAŞIYORUZ"

        Mahsun Kırmızıgül, sözlerini, "Sahada işimiz şimdi bitti. Burada halkla birlikte acının en dibini yaşıyoruz. Halkın büyük çoğunluğunun yoksul olduğu bölgede halk çok öfkeli, çok kızgın... Bu öfke öyle kolay kolay geçecek türden değil" şeklinde sürdürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ