Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Maksut Aşkar kimdir? Şef Maksut Aşkar nereli ve kaç yaşında?

        Maksut Aşkar hayatı boyunca birçok başarıya imza atmış şeflerdendir. İskenderun'da doğan Aşkar, eğitimini turizm ve otelcilik alanında tamamladı. Çeşitli markalar için ise danışmanlık yaptı. İlk restoranını ise 2007 yılında açtı. İşte, Maksut Aşkar hayatı...

        MAKSUT AŞKAR KİMDİR?

        Aşkar, 1976 yılında İskenderun'da dünyaya geldi. Lise ve üniversitede turizm ve otel işletmeciliği okudu. Eğitimi sırasında hem mutfak hem de servis yönetimi eğitimi aldı. Maksut Aşkar öğrenimi sırasında ve sonrasında yiyecek ve içecek sektöründe görev aldı. Bu sırada tat tasarımına merak sardı ve bu alanda kendini geliştirdi. Tasarladığı lezzetleri sanat sergilerine dönüştürdü, birçok önemli yiyecek ve içecek markası için danışmanlık yaptı ve etkinlikler tasarladı.

        Aşçılık hedefinin peşinden gitmeye karar verdi ve 2007 yılında ilk restoranını açtı. Daha sonra 2009 yılında, “Lilbitz” adında bir restoran daha açtı. 2011 yılında 3. restoranını açtı. Sektördeki 3 yıllık başarı ve 22 yılın ardından Anadolu mutfağını modern sahneye çıkardığı SALT Galata Müzesi’nde son restoranını halka sundu. Daha önce kullandığı slogan, restoranın adı “Neolokal” oldu. 2014 yılında Time Out Dergisi tarafından “Yılın En İyi Şefi” ödülüne layık görüldü. 2015 yılında Omnivore Paris’in 10. yıl dönümünde “Le Proche” ödülüne layık görüldü.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ