Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya'da patlayıcı ile yakalanmıştı! Cezası belli oldu

        Malatya İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında 'bir şahsın toprağı kazdığı, çıkardığı bir takım malzemeleri yanında bulunan beyaz renkli arabanın bagajına koyduğu, aynı zamanda uzun namlulu silah taşıdığı' ihbarı üzerine harekete geçmiş, düzenlenen operasyonda 'dur' ikazına uymayan ve ateş eden PKK'lı terörist Azad/Güle kod adlı Hüseyin Gümüş, bomba ve düzenekleri araca yüklerken etkisiz hale getirilmişti.

        Ferdi Durdu'nun haberine göre; Malatya'da bombalı saldırı yapmak isterken son anda etkisiz hale getirilen teröriste, 'yardım ve yataklık ettiği' belirlenen Hasan Işık, olay sonrası Diyarbakır'da gözaltına alınmış, Malatya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        REKLAM

        Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Hasan Işık'a mahkeme heyeti hiçbir takdir indirimi uygulamadan 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ceza hükmü ile birlikte sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

        Sanığın duruşma sonrasında terör örgütü lehine slogan atmasından dolayı da hakkında tutanak tutularak işlem yapılmak üzere Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

        Bombalı eylemde kullanılmak istenen ve mezarlıkta bomba yüklenirken ele geçirilen 44 plakalı otomobilin Hasan Işık tarafından 9 Mayıs 2017 tarihinde Malatya'da tescil edildiği ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen Azad/Güle kod adlı terörist Hüseyin Gümüş'e verildiği belirlenmişti.

        Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde ve araçta yapılan incelemede, AK 47 Kaleşnikof marka silah ile bu silaha ait dört adet dolu şarjör, 8 varil içerisinde 500 kilogram Amonyum Nitrat, 1,5 kilogram plastik infilaklı fitil, pil blokları, açma kapama butonları ve sigortaları, 8 adet fünye ve bomba düzenekleri ele geçirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ