Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Markaların algı yönetimi: Fiyat eşittir kalite
        1

        2019 yılında Texas at Arlington Üniversitesi'nde yapılan ilginç bir araştırma, tüketicilerin fiyatları nasıl algıladığını ortaya çıkardı.

        Üniversitede yardımcı doçent olan Narayan Janakiraman tarafından yapılan araştırma gösteriyor ki; tüketiciler, fiyatlar ve kalite arasında doğrudan bir bağlantı kuruyor.

        2

        Araştırmacılar, saha çalışmaları, deneyler ve ikincil veriler aracılığıyla; tüketicilerin markalar arasında birçok farklılık algıladığında, kaliteyi yargılamak için bir ipucu olarak fiyatı baz aldıklarını buldular.

        Ancak araştırmaya daha geniş bir açıdan bakarsak; yerel bölgelerde yaşayanlar ve büyük şehirlerde yaşayanlar kaliteyi aynı algılayamayabiliyor. Yerel bir kültürde yetişmiş insanlar, daha dar bir marka bilgisine sahip olduğu için "kalite eşittir fiyat" algısına daha eğilimli.

        3

        Öte yandan, metropolde yaşayan insanların algısı biraz daha farklı. Büyük şehirde yaşayan insanlar genelde kalite ve fiyat arasında bir bağlantı kurmuyor çünkü marka algıları, küçük bölgede yaşayanlara göre daha geniş. Bu, aynı zamanda markaların fiyat dışında farklılaşmak için neden bu kadar çaba gösterdiğinin de bir cevabı.

        4

        Ayrıca bu stratejinin yanlış bir yönlendirmeye neden olduğunu da kayda almak gerekiyor. Hepimizin, çok kaliteli bir hizmet vermemesine rağmen neden bu kadar pahalı olduğunu anlayamadığımız birçok marka vardır. Görünüşe göre; fiyat her zaman kalitenin bir yansıması değil.

        Haberin detayları orijinal makaleden alınmıştır.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ