Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Marmaray çalışıyor mu? Marmaray seferleri arıza

        Elektrik tellerinin kopmasından kaynaklandığı öğrenilen arıza nedeniyle saat 14.45'ten itibaren yapılamayan Marmaray seferleri 16:00 itibarıyla kısmen yapılmaya başlandı. Seferler, elektrik tellerinin onarılmasının ardından saat 17.00'den itibaren 10 dakika arayla yapılmaya başlandı.Marmaray'ın internet sitesinden yapılan duyuruda,"Marmaray seferleri Üsküdar aktarmalı olarak çalışmaya başlamıştır" denildi.

        TCDD'den Marmaray'daki arızaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün saat 14.20'de Marmaray'da, Ayrılık Çeşmesi istasyonunun yanındaki kara yolundan geçen tırın üstünde bulunan kepçe katener telini koparmıştır. Enerji kesilmesi nedeniyle 15.20'de Marmaray seferleri durdurulmuştur. Saat 16.00'dan itibaren Marmaray tren seferleri yeniden başlatılmış olup fasılalı devam etmektedir." bilgisi verildi.

        DURAKLARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

        Bu arada Marmaray'ı kullananlar seferlerin durdurulmasıyla tünelde bir süre yürüdü. Marmaray'ın Kazlıçeşme, Yenikapı ve Ayrılıkçeşme duraklarında yoğunluk oluştu. Duraktakiler anonslar ile uyarıldı.

        Seferler saat 16.00'dan itibaren Üsküdar aktarmalı olarak başladı.

        İBB Beyaz Masa'dan yapılan açıklamada ise, "Teknik bir aksaklık nedeniyle Marmaray seferleri geçici olarak yapılamamakta olup istasyon çıkışlarında ring otobüs seferleri koyulmuştur" denildi.

        REKLAM

        Yetkililerden alınan bilgiye göre, Ayrılıkçeşme'de kazı çalışması yapan bir kepçenin enerji nakil hattını koparması nedeniyle seferler yapılamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ