Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Mehmet Ali Nuroğlu (Vedat Sayar) kimdir? Kaç yaşında, nereli, boyu ve kilosu

        AtvEkranlarında yayınlanan ve fenomen hale gelenSen Anlat Karadenizdizisinin kötü karakteriVedatSayar’ıcanlandıranMehmet Ali Nuroğlu, canlandırdığı karakter ile bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir sorusunu cevapsız bırakıyor akıllarda. Güçlü oyunculuğu ile filmde satın aldığı ve nikahsız olarak yanında zorla alıkoyduğu eşiNefes’eyaptığı zulümlerle izleyicileri bir yandan bezdiriyor bir yandan ise merak uyandırıyordu. Geçtiğimiz sezon rolü icabı diziden babası tarafından vurularak öldürülenMehmet Ali Nuroğlu (Vedat Sayar) kimdir? Kanalların yeni yayın döneminde hangi projede yer alacak? Bütün merak edilen sorularınızın detaylı cevapları makalemizde sizlere sunuluyor.

        REKLAM

        7 Eylül 1979 İstanbul doğumluAslenŞanlıurfalı'dır. Bir kız kardeşivardır.Babasınınasker olasından dolayı çocukluk ve gençlik yılları, Patnos, Kıbrıs, İstanbul, Tekirdağ, Ankara gibi illerde geçmiştir. Başarılı oyuncu Nuroğlu, oyunculuğa ilk kez; lise yıllarında, okulunun tiyatro kulüplerinde başlamıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (OTTÜ) Felsefe Bölümünde 3 yıl okuduktan sonra, tiyatrocu olmaya karar vermiş olanMehmetAli Nuroğlu, okulu bırakarak tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunu tercih etmiştir.

        Oyunculukta kariyer yapmak adına Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümüne girdi. Daha okul bitmeden Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün sahnelediği oyunlarda görev aldı. Bu sıralarda Semih Sergen'in asistanlığı yaptı. Hızla kariyer basamaklarında ilerleyen Nuroğlu, Çağan Irmak'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve uzun soluklu olan ‘Çemberimde Gül Oya’ dizisinde oynamak amacıyla İstanbul'a geldi. 12 Eylül öncesi döneminin farklı bir bakış açısıyla anlatıldığı bu dizide, devrimci Mehmet karakterini üstün bir performans ile canlandırdı. Bu dizide sergilediği performans sonrasındabir çokprojelerde görev almış ve üstün bir başarı sağlamıştır.

        REKLAM

        178 cm boyunda ve 77 kg ağırlığında olan Mehmet Ali Nuroğlu,ilkevliliğini,yinekendisi gibi oyuncu olan Selin Şekerci ile 2009 yılında yapmış, 2011'de boşanmıştır. Mehmet Ali Nuroğlu, yine 2011yılının ekim ayında Astrolog ve Yoga Eğitmeni Çiçek Gülsen ile hayatını birleştirerek evlendi. Evliliği sonrasında eşi Nuroğlu soyadını aldı ve hala Çiçek Gülsen ileMehmet Ali Nuroğluevliler.

        ATV'de ekranlarında 2018 yılında yayınlanmaya başlayan Sen Anlat Karadeniz dizisinde, psikopat ve ağır bir kişilik bozukluğuna sahip olan iş adamı Vedat Sayar karakterini canlandırmıştır. Dizide geçtiğimiz sezonda babası tarafından vurularak öldürülenMehmet Ali Nuroğlu,yeni yayın döneminde SHOW TV ekranlarında yayınlanan Çukur Dizisine transfer edilmiş olup yine burada da psikopat bir karakter olan Timsah Celalrolunücanlandıracak.

        Mehmet Ali Nuroğlu Filmografisi

        REKLAM

        Televizyon Dizileri

        Yuvadan Bir Kuş Uçtu (2003)

        Çemberimde Gül Oya (2004) -Mehmet

        Kırık Kanatlar (2005) -Teğmen Nevzat

        Vurgun (2008) -Tayfun

        Ayrılık (2009) -Spartak

        Ömre Bedel (2009) -Erdem

        REKLAM

        Uçurum (2012) -Adem

        Tatar Ramazan (2013)

        Güzel Köylü (2014) -Kaan Yontar

        Çanakkale Yüzyıllık Mühür (2016)

        Sen Anlat Karadeniz (2018) -Vedat Sayar

        Mehmet Ali Nuroğlu Sinema Filmleri

        REKLAM

        Cenneti Beklerken (2005) -Şehzade Yakup

        Umut Adası (2006) -Çetin

        Peri Tozu (2007) -Cem

        Zincirbozan (2007) -Mehmet

        Başka Semtin Çocukları (2008) -Semih

        Nokta (2008) -Ahmet

        Sonsuz (2009) -Remzi

        REKLAM

        Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011) -Bora

        Kusursuzlar (2013) -Ferit

        Kış Uykusu (2013) -Otel müşterisi Timur

        Rüya (2016) -Yaren

        Haberi Hazırlayan: Fatma Isaoğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ