Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İsveç Meksika İsveç maçı sonucu ve özeti! Almanya'ya büyük şok! Dünya Kupası'nda F Grubu'ndan çıkanlar! - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... MEKSİKA - İSVEÇ MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İlk 45 dakikası golsüz sona eren mücadelede ilk gol ikinci yarıda geldi. Ceza sahasının sol tarafında 50. dakikada topla buluşan Ludwig Augustinsson takımını öne geçiren golü attı. Öte yandan İsveçli futbolcu, Dünya Kupası'nda çektiği ilk şutta golü buldu.

        Karşılaşmada 61. dakika oynanırken İsveç bir penaltı kazandı. Topun başına geçen kaptan Andreas Granqvist penaltı atışında topu ağlara gönderdi. İsveç, bu golle birlikte diğer maçın da skoruna göre grupta liderliğe yükseldi.

        İsveç, dakikalar 74'e geldiğinde farkı 3'e çıkardı: Meksika'da Edson Alvarez yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve İsveç, maçı 3-0 kazandı. İsveç bu sonuçla puanını 6'ya yükseltti ve 6 puanı bulunan Meksika'nın üzerine çıkarak lider oldu. Gruptaki diğer maçta ise Güney Kore'nin son dakikalarda Almanya'yı 1-0 mağlup etmesiyle birlikte Almanya sonuncu oldu!

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        İLK MAÇ 1958'DE

        Meksika ile İsveç, ilk kez 1958'de İsveç'in ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda karşılaştı.Grup mücadelesini ev sahibi İsveç, 3-0 galip tamamladı. Böylece rekabette de ilk galibiyeti elde etmiş oldu.

        İSVEÇ ÜSTÜNLÜĞÜ

        İki ekip, yarın oynayacakları maçla tarihlerinde 10. kez karşı karşıya gelecek.Meksika ile İsveç arasında bugüne kadar oynanan 9 maçta Avrupa ekibi 4 kez kazanırken, Meksika 2 defa sahadan galip ayrıldı. Üç mücadele ise beraberlikle sona erdi. İsveç'in attığı 8 gole, Meksika 5 golle yanıt verdi.

        SON 8 BULUŞMA HAZIRLIK MAÇI

        İki takım, 1958'de oynanan Dünya Kupası mücadelesinden sonra 8 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu mücadelelerin hepsi, hazırlık karşılaşması oldu.Meksika ile İsveç arasında oynanan karşılaşmalarda az sayıda gol atılması da dikkati çekiyor.İki ekip arasındaki 9 maçta şu ana kadar toplam 3 golden fazla atılmadı. Oynanan son iki karşılaşmada top, yalnızca bir kez filelerle buluştu.

        MEKSİKA, 56. MAÇINDA

        Meksika, İsveç mücadelesiyle organizasyon tarihinde 56. maçına çıkacak.Yer aldığı 15 turnuvada daha önce 55 maça çıkan Meksika, 16 galibiyet, 14 beraberlik ve 25 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 60 gol atan Meksika, kalesinde 93 gol gördü. Meksika, üst üste 7. Dünya Kupası'nda yer alıyor.

        İSVEÇ 49. KARŞILAŞMASINDA

        Dünya Kupası'nda 12. kez mücadele eden İsveç, turnuva tarihinde 49. maçına çıkacak. Avrupa ekibi, daha önceki karşılaşmalarda 17 galibiyet, 13 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. Oynadığı maçlarda 76 gol atan İsveç, kalesinde 71 gol gördü.

        İSVEÇ

        Almanya, Meksika ve Güney Kore ile F Grubu'nda yer alan İsveç Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        2016 yılında takımın başına geçen 55 yaşındaki Janne Andersson yönetimindeki İsveç, Avrupa elemelerinde Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus'un yer aldığı A Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 6 galibiyet ve bir beraberlikle 19 puan toplayan İsveç, 26 gol atarken, 9 gol yediği A Grubu'nu Fransa'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak play-off hakkı kazandı.

        Avrupa elemeleri play-off turunda İtalya ile mücadele eden İsveç, iki maç sonucunda rakibine üstünlük kurdu ve 12. kez adını Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'e Dünya Kupası kadrosunda yer vermeyen Andersson yönetimdeki İsveç'te, futbolcuların çoğu Avrupa'nın liglerinde top koşturuyor. İsveç'in defans hattında Victor Lindelof, Mikael Lustig, Andreas Granqvist forma giyecek.

        Orta sahasında Emil Forsberg, Victor Claesson ve Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz'ın da bulunduğu İsveç'in forvet hattında ise tecrübeli Marcus Berg ve dinamik John Guidetti yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İsveç'in dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1934 - Çeyrek final

        1938 - Dördüncü

        1950 - Üçüncü

        1958 - Final

        1970 - İlk tur

        1974 - İkinci tur

        1978 - İlk tur

        1990 - İlk tur

        1994 - Üçüncü

        2002 - İkinci tur

        2006 - İkinci tur

        ----------------

        MEKSİKA

        Grupta ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Meksika Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Meksika, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Elemeleri'nde ABD, Kosta Rika, Honduras, Panama, Trinidad ve Tobago ile mücadele etti. 10 maç oynadığı eleme grubunda 6 galibiyet, 3 beraberlikle 21 puan toplayan Meksika, lider olarak Rusya bileti almaya hak kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Antonio Carbajal, Hugo Sanchez, Jorge Campos, Cuauhtemoc Blanco gibi oyuncuların forma giydiği Meksika, Javier Hernandez, Andres Guardado ve Raul Jimenez gibi önemli oyuncularıyla başarı kovalayacak.

        Manchester United ve Bayer Leverkusen gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında forma giydikten sonra kariyerini West Ham United'da devam ettiren 29 yaşındaki Hernandez, attığı 49 golle milli takım tarihinin en skorer futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

        PSV Eindhoven forması giyen 22 yaşındaki kanat oyuncusu Hirving Lozano, Meksika Milli Takımı'yla ilk Dünya Kupası heyecanını yaşayacak.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Meksika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 15 kez katıldı.En büyük başarısı çeyrek final olan Meksika'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1950 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1958 - İlk tur

        1962 - İlk tur

        1966 - İlk tur

        1970 - Çeyrek final

        1978 - İlk tur

        1986 - Çeyrek final

        1994 - İkinci tur

        1998 - İkinci tur

        2002 - İkinci tur

        2006 - İkinci tur

        2010 - İkinci tur

        2014 - İkinci tur

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ