Merz, İsrail Cumhurbaşkanıyla görüştü
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail'e ziyareti kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü. Herzog, Almanya'ya İsrail yapımı Arrow 3 hava savunma sisteminin konuşlandırılmasının kendileri açısından önemli olduğunu ifade etti.
ABONE OLAlmanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail'e gerçekleştirdiği ilk ziyarette İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü.
Akşam saatlerinde İsrail'e gelen ve havaalanında Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından karşılanan Merz ve Herzog, basına açıklamalarda bulundu.
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Almanya'nın İsrail'in büyük dostu olduğunu belirterek, Almanya'ya İsrail yapımı Arrow 3 hava savunma sisteminin konuşlandırılmasının kendileri açısından önemli olduğunu söyledi.
Merz'in, ABD Başkanı Donald Trump tarafından hazırlanan Gazze'de barış planı hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan kararın ardından İsrail'e geldiğini hatırlatan Herzog, İran'dan gelen tehlikelerle karşı karşıya olduklarını ileri sürerek, "Avrupa'yı savunan biziz." iddiasında bulundu.
Merz ise Almanya Başbakanı sıfatıyla İsrail'e ilk kez ziyarette bulunduğunu belirterek, "Almanya'nın İsrail'in yanında kararlı bir şekilde durduğunu biliyorsunuz." diye konuştu.
İsrail'in, Gazze'ye saldırılarını sürdürdüğü son 2 senede iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğine işaret eden Merz, her zaman İsrail'in yanında duracaklarını vurguladı.