Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Messi, 2022 Dünya Kupası'nda rekorları bir bir kırdı! - Son dakika spor haberleri - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        2022 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 tamamlanan final maçında Fransa'ya penaltılarda 4-2 üstünlük kuran Arjantin, şampiyon oldu. Messi koleksiyonunda eksik olan tek kupayı tamamlarken bireysel rekorları da alt üst etti.

        2

        Arjantin'in yıldız oyuncusu Lionel Messi, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın En Değerli Oyuncusu (MVP) unvanına layık görüldü.

        3

        Turnuvada 2'si finalde olmak üzere 7 kez fileleri havalandırarak Arjantin'in elde ettiği şampiyonlukta başrolü üstlenen Messi, MVP ödülünün sahibi oldu.

        4

        EN ÇOK GOL ATAN

        Messi, idollerinden Gabriel Batistuta'yı geçerek Arjantin formasıyla Dünya Kupası tarihinde 13. golünü attı ve Pele'yi geçerek kupa tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

        5

        BEŞİNCİ DÜNYA KUPASI OLDU

        Lionel Messi; 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nda boy göstererek seçkin bir oyuncu grubuna dahil oldu.

        6

        BEŞ FARKLI KUPADA ASİST YAPTI

        35 yaşındaki süper yıldız, 5 farklı kupada asist yapan ilk futbolcu oldu. Messi, Katar'da da 3 asist yaptı.

        7

        EN ÇOK MAÇ, EN ÇOK DAKİKA...

        Dünya Kupası tarihinin 26 maç ile en çok maça çıkan futbolcusu rekorunu Lotthar Matthaus'tan alan Messi, ayrıca 2314 dakika ile Paolo Maldini'nin 2217 dakikalık Dünya Kupası'nda oynama rekorunu da kırdı.

        8

        EN ÇOK KAZANAN İKİNCİ

        Lionel Messi, 16 galibiyet ile Dünya Kupası tarihinin en çok galibiyet alan ikinci oyuncusu oldu. En çok galibiyet ise 17 ile Miroslav Klose'ye ait olmayı sürdürüyor.

        9

        TARİHTE İLK

        Lionel Messi, bir Dünya Kupası turnuvasının her aşamasında gol atan ilk oyuncu oldu. Grup aşamasında, son 16 turunda, çeyrek, yarı ve final maçlarında gol atmayı başardı.

        10

        BIRAKMIYOR

        2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltılarla eleyerek şampiyonluğa ulaşan Arjantin'in kaptanı Messi, ülkesinin TyC Sports kanalına verdiği röportajda, milli takımı bırakmayacağını doğruladı.

        11

        35 yaşındaki Messi, bir süre daha Arjantin Milli Takımı için oynamaya devam etmeyi istediğini belirterek, "Kupa Amerika ve Dünya Kupası'nı kısa bir sürede kazandım. Futbol oynamayı, milli takımda olmayı seviyorum. Dünya Şampiyonu olarak birkaç maç daha bunu yaşamak istiyorum." diye konuştu.

        12

        Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni de maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Messi'nin milli takım için oynamaya her zaman açık olduğunu kaydetti.

        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ