Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Michael kasırgası ABD'de 13 can aldı

        Eyalet yönetimlerinden yapılan açıklamalarda, kasırga ve yol açtığı su baskınları nedeniyle ABD'nin 4 eyaletinde toplam 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Buna göre, Virginia'da 5,Florida'da 4, Kuzey Carolina'da 3, Virginia'da 1 kişi yaşamını yitirdi.

        California merkezli veri analiz firması CoreLogic, Michael kasırgasının yol açtığı zararın 4,5 milyar doları bulabileceğini açıkladı.

        Federal Acil Durum Ajansı (FEMA) yöneticisi Brock Long, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bugün ve yarın enkazları araştırdıkça ölü sayısının artmasını bekliyorum” dedi.

        Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ise, yaptığı açıklamada 100 kadar kişinin acil durum ekipleri tarafından kurtarıldığını ifade ederek, bundan çok daha fazla insanın sel baskınlarına karşı tahliye edildiğini söyledi.

        REKLAM

        Michael Kasırgası, ABD’de küresel ısınma tartışmalarını da alevlendirdi. ABD’de birçok bilim adamı, kasırganın bu kadar kuvvetli olabilmesini Meksika Körfezi'nde suların mevsim normallerinin çok üstünde sıcaklıklarda olmasına bağlıyor.

        İnsanlar tarafından oluşturulan gazlardan meydana gelen ısının yüzde 90’ının okyanuslar tarafından emildiğini belirten Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi (NOAA), fırtınaların 100 yıl öncesinden daha ölümcül olduğunu ve bu gazların üretiminin azalmaması durumunda önümüzdeki yıllarda daha da güçlü fırtınaların gerçekleşebileceği uyarısında bulundu.

        ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran 2017’de aldığı kararla ABD’nin küresel ısınma karşıtı Uluslararası Paris Anlaşması’ndan çekildiğini duyurmuştu.

        Florida'nın son 100 yılda gördüğü en şiddetli kasırga olduğu belirtilen Michael'ın, 1992'deki Andrew'den sonra ABD'yi karadan vuran en şiddetli kasırga olduğu ifade ediliyor.

        Kasırganın etkilerinin ilk olarak görüldüğü Orta Amerika ülkeleri Honduras, Nikaragua ve El Salvador'da toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ