Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım EURO 2020 kuraları ne zaman çekilecek? Milli Takım muhtemel rakipleri! Milli Takım kura çekimi! EURO 2020'deki rakiplerimiz belli oluyor - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2020'de maçlarını oynayacağı ülkeler ve gruptaki rakipleri bu akşam Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilecek kura çekimiyle belli oluyor. 24 takımın katılacağı kura çekiminde, 4'er takımlı 6 grup ortaya çıkacak.

        2

        Eleme grubu maçlarını ikinci sırada tamamlayan ay-yıldızlı ekip, EURO 2020 kura çekimine 3. torbadan girecek.

        3

        Eleme grubundan gelen 10 grup birincisi ilk iki torbada yer alırken, en iyi iki grup ikincisi de ikinci torbada yer alacak. En düşük puanlara sahip iki grup ikincisi ise UEFA Uluslar Ligi play-off'larından gelecek 4 takımla birlikte 4. ve son torbayı oluşturacak. UEFA Uluslar Ligi play-off kuraları 22 Kasım Cuma günü çekildi. Play-off maçları ise 26-31 Mart 2020 tarihlerinde oynanacak.

        4

        Play-off etabı A Grubu'nda İzlanda-Romanya ve Bulgaristan-Macaristan, B Grubu'nda Bosna Hersek-Kuzey İrlanda ve Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, C Grubu'nda İskoçya-İsrail ve Norveç-Sırbistan, D Grubu'nda ise Gürcistan-Belarus ve Kuzey Makedonya-Kosova müsabakaları oynanacak. Eleme usulü yapılacak maçların kazananları, grup birincisi olarak finallere katılabilmek için karşı karşıya gelecek.

        5

        MİLLİ TAKIMIMIZ İÇİN 5 İHTİMAL VAR!

        Milli Takımımız, B Grubu'nda Belçika, Rusya ve Danimarka'nın rakibi olamayacak. Son torbadan gelecek Finlandiya veya Galler bu gruba gidebilecek. Ayrıca, aynı torbada olan Portekiz, Avusturya, İsveç ve Çekya ile eşleşemeyecek.

        6

        Eğer play-off A yolunda Macaristan gelirse, direkt olarak F Grubu'na gidecek. D yolundan gelen ise C Yolundan gelenin yerine geçecek. Romanya, A yolunu kazanırsa C Grubu'na gidecek. D Yolu'ndan gelen ise F Grubu'na düşecek.

        22

        FİNLANDİYA

        23

        PORTEKİZ

        24

        NEREDE OYNANACAK?

        Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek. Şampiyonaya A Grubu'nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu'nda Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka), C Grubu'nda Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya), D Grubu'nda Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya), E Grubu'nda Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), F Grubu'nda ise Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan) ev sahipliği yapacak. İtalya'nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da yapılacak açılış maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

        25

        TURNUVANIN FORMATI

        EURO 2020'de takımlar 4'erli 6 grupta yer alacak. Gruplarda oynanacak 3'er karşılaşmanın ardından ilk iki sırada yer alan 12 takım bir üst tura yükselecek.

        Bu 12 takımın yanı sıra, en iyi puana sahip 4 üçüncü de son 16 turuna adını yazdıracak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ