Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mithat Cansız kimdir? Mithat Cansız kim, kaç yaşında, nereli? İşte cevabı...

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Mithat Cansız atandı. Karar sonrası Mithat Cansız ismi yakından araştırılmaya başladı. Mithat Cansız'la ilgili en çok sorulan sorular arasında Mithat Cansız nereli, Mithat Cansız nerede eğitim aldı ve Mithat Cansız kaç yaşında? sorular yer alıyor. Peki; Mithat Cansız kimdir? İşte tüm merak edilen yönleriyle Mithat Cansız...

        MİTHAT CANSIZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

        Mithat Cansız 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İşletme bölümlerinden (Çift Anadal) mezun oldu.

        Lisans üstü eğitimini, 2003 yılında Münih Üniversitesi Uluslararası İşletme (MBA) bölümünde tamamlayan Mithat Cansız 2001-2003 yılları arasında Siemens AG Finansal Kontrol Bölümünde Finansal Kontrol Uzmanı olarak calıştıktan sonra; Türkiye’de yoğun olarak çalışmalar yürüten bir Türk-Alman ortaklığı alt yapı firmasında 2004-2007 yılları arasında iş Geliştirme ve Dış ilişkiler Müdürü olarak görev almıştır.

        2007-2010 yılları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı bünyesinde Baş Proje Direktörlüğü pozisyonunda çalışma hayatına devam eden Cansız, bu görevi esnasında özellikle enerji projeleri ve Kamu – Özel İşbirliği (PPP) projelerinin değerlendirilmesi ve analiz edilmesi, adı geçen projelerin yerli ve uluslararası yatırımcılara sunulması ve bu bağlamda ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli işbirliği ile etkin koordinasyonun sağlanması noktasında önemli katkılarda bulunmuştur.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MİGEM) atanan Cansız ileri düzeyde İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Arapça bilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ