Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Monster Ankara mağazasını açtı - Teknoloji Haberleri

        Yerli oyun bilgisayarı üreticisi Monster, Ankara’da üçüncü mağazasını açtı. 800 metrekarelik mağaza, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerindeki en büyük oyun dizüstü bilgisayarı mağazası olma özelliğini taşırken, açılışta sergilenen 123 bin liralık dizüstü bilgisayar da ilgi çekti. Mağazada oyun için geliştirilmiş dizüstü bilgisayarların yanı sıra, yeni nesil sanal gerçeklik cihazları da özel bir alanda denenebiliyor.

        Oyunların önceki yıllara göre daha çok ilgi görmesi, özellikle oyun bilgisayarı kavramını yaklaşık 10 yıl sonra yeniden canlandırdı. İşlemci, ekran kartı ve diğer alanlardaki gelişmeler ile önceki nesillere göre daha ince ve taşınabilir yapıda oyun dizüstü bilgisayarları damümkün hale geldi. Yerli oyun bilgisayarı üreticisi Monster, 2016’da İstanbul, bu yılın nisan ayında da İzmir’de iki oyun bilgisayarı mağazasıaçmıştı. Şirket, geçen hafta yaptığı bir toplantıyla markanın Ankara’daki üçüncü mağazasını açtı.

        REKLAM

        Açılışta konuşan Monster Notebook Genel Müdürü İlhan Yılmaz, yeni mağazanın toplam 800 metrekarelik alanıyla Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerindeki en büyük oyun bilgisayarı mağazası olduğunu söyledi.

        Yılmaz, şöyle konuştu: “Bugün, 2005 yılında başladığımız yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşına ulaştık. Oyuncular için yüksek performanslı taşınabilir bilgisayarlar üretme fikriyle yola çıkıp tamamen bu amaca yönelik ilk mağazayı 2016’da İstanbul’da açtık. Bu yılın nisan ayında da Türkiye’deki ikinci mağazamızı İzmir’e açtık. Üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen çalışmalarımızı sürdürdük ve bugün üçüncü mağazamızı Ankara’da açtık.”

        ÇİFT ERKAN KARTLI SEMRUK

        Kullanıcıların talep ettikleriteknik özelliklerdeki bilgisayarların üretim alanında oluşturularak satışa sunulduğu mağazada, teknik servis hizmeti de veriliyor. Mağazadaki bir dizüstü modeli ise açılışta kullanıcıların ilgisini üzerine topladı. Açılışta verilen bilgiye göre 123 bin TL satış fiyatı kampanya ile 99 bin TL’ye inen cihaz, teknik özellikleri bakımından dünyanın en pahalı dizüstü bilgisayarı.

        Monster Semruk S7 V6.1.1, masaüstü bilgisayar işlemcisi, çift ekran kartı ve 10 TB’ı aşan depolama alanına sahip. 17.3 inç ekranında UHD (3840 x 2160 piksel) çözünürlüğe erişen 5.5 kilogram ağırlığındaki dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri ise şu şekilde: Intel Core i7-8086K işlemci, 64 GB DDR4 bellek, 2 adet 8 GB GDDR5 bellekli Nvidia GTX 1080 ekran kartı, 3 x 1 TB M2 SSD ve 2 x 4 TB 2,5” HDD depolama alanı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ