Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Motorin ve benzine zam! 22 Ocak 2022 motorin ve benzin fiyatları ne kadar ve kaç TL oldu? LPG otogaz, benzin, motorin litre fiyatları GÜNCEL - Enerji Haberleri
        1

        Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından açıklanan LPG otogaz, motorin ve benzin zamları araştırılıyor. EPGİS'İN 18 Ocak 2022 tarihinde akşam saatlerinde yaptığı açıklamaya göre Motorin fiyatlarına 8 Ocak 2022 tarihinde gelen 94 kuruşluk zammın ardından 52 kuruş daha zam geldi. Edinilen bilgiye göre, motorine gelen yeni zam pompa fiyatlarına yansıyacak. İşte EPGİS açıklamalarına göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatları

        2

        BENZİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

        Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 46 kuruş zam geldi.

        Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 13,66 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14,12 lira olacak.

        Benzinin litresi İstanbul'da 13,59 liradan 14,05 liraya, İzmir'de 13,67 liradan 14,13 liraya çıkacak.

        Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

        Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

        3

        MOTORİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

        Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Motrinin litresi Ankara'da ortalama 14,34 liradan satılacak.

        Motorinin litresi İstanbul'da 14,27 liradan, İzmir'de 14,34 liradan satışa çıkacak.

        Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.