Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Geçtiğimiz aylarda incelenmek üzere Ankara Mürted Hava Üssüne inen Eurofighter Typhoon uçağının alımında sona yaklaşıldı.

40 adet olarak temin edilecek Eurofighter'la ilgili İhtiyaç Tanımı Dokümanı, Milli Savunma Bakanlığı'nca ilgili tarafa iletilirken, Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, fiyat teklifinin önümüzdeki günlerde iletileceğini bildirdi.

4. nesil bir savaş uçağı olan Eurofighter; İtalya, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık tarafından geliştirildi.

Haberi Görüntüle

Yerli üretim olan KAAN ve KIZILELMA'nın geliştirilmesine devam edilirken, Eurofighter'ın Türk Hava Kuvvetlerini güçlendirmesi bekleniyor.

YUNAN BASINI: ATİNA ENDİŞELİ

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinde çıkan habere göre Yunan makamları, Eurofighter'ın Türkiye'ye satılmasından ötürü endişeli. Almanya'nın uçağın satışına onay vermesinden sonra Yunanistan'da endişeler artarken Yunan yetkililer, nispeten ölçülü söylemler geliştirmeye çalışıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ