Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muğla'da yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan orman yangınına müdahale ediliyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fethiye kara yolu Ula'nın kırsal Esentepe Mahallesi'nden geçen bölümünde saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler kısa sürede yakındaki makilik ve ormanlık alana da sıçradı.

        DHA'nın haberine göre, bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri Muğla-Fethiye kara yolunu tek yönlü ulaşıma kapattı. Jandarmalar ise yakındaki 2 evi tahliye etti, dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Mahalle halkı bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin evlerine ulaşmasını engellemeye çalıştı.

        REKLAM

        CENAZEDEN DÖNEN ORMANCILAR İLK MÜDAHALEYİ YAPTI

        Bu sırada dün Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi'ndeki orman yangınında yaşamını yitiren geçici orman işçisi Görkem Hasdemir'in cenazesinden dönen orman ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı.

        Alevlere 2 helikopter ile havadan, 6 arazöz ile de karadan müdahalede bulunuldu. 2 dönümlük alanda etkili olan yangında alevler yarım saatte söndürülürken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

         Yemyeşil orman siyaha büründü!
        Yemyeşil orman siyaha büründü! Haberi Görüntüle

        "YANGIN EVLERE SIÇRAMADI"

        Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, "Şu ana kadar evlerde herhangi bir hasar yok. Ama alevler yaklaştığı için vatandaşlarda büyük bir telaş var. Bu nedenle bazı evler tahliye edildi. Yangın sürüyor. Kontrol altına alınınca tahliye edilenler tekrar evlerine dönebilirler" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ