Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mursi'nin vefat haberi üzüntüyle karşılandı

        Mısır'ın eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda 67 yaşında hayatını kaybetti.

        Ölüm haberi sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'dan açıklamalar geldi.

        DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: HATIRASI SİLİNMEYECEK

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Darbe Mursi'yi iktidardan uzaklaştırdı ancak hatırası silinmeyecek. Ümmet dik duruşunu unutmayacak" ifadelerine yer verdi.

        ÖMER ÇELİK: MAHKEME SALONUNDA ŞEHİT OLDU

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin ölümüne ilişkin twitter hesabında açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında şu sözlere yer verdi:

        "Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ahlaksız ve hukuksuz darbe sonrasında cuntanın güdümündeki mahkeme salonlarında yargılanıyordu. Mahkeme salonunda şehit oldu. Şehit Mursi’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehit Mursi, hak bildiği yoldan dönmedi. Hakkın hatırını herşeyden yüksek tuttu. Onurlu bir hayat yaşadı. Darbeye direnen Şehit Mursi başta olmak üzere değerlerine sadık kalanlar bu onurun parçasıdır. Darbeye seslerini yükseltenler ve itiraz yolları arayanlar vazifelerini yaptı, yapmaya çalışıyor. Ama sözde demokratik dünya bu sınavı geçemedi. İdamlara sessiz kaldılar, darbecilere kırmızı halı serdiler. Bu utanç onların alnında yazılı olacak her zaman".

        KALIN: BU DÜNYADA DA AHİRETTE DE HESAP VERECEKLER

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı açıklamada, "Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Bu zulüm ve katliamın failleri hesabını er ya da geç bu dünyada da ahirette de verecektir" ifadelerini kullandı.

        PROF. ALTUN: SON NEFESİNE KADAR BOYUN EĞMEDİ

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da mesajında şunları kaydetti:

        Bütün dünyanın gözleri önünde kanlı bir darbeyle devrilen “Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı” Muhammed Mursi, mahkeme salonunda Hakk’a yürüdü.

        Mekanı cennet olsun. Mısır halkının ve İslam dünyasının başı sağolsun.

        Muhammed Mursi, cesur bir dava ve siyaset adamı olarak son nefesine kadar zulme boyun eğmemesiyle, hak ve adaleti haykırmaktan vazgeçmemesiyle hatırlanacak.

        Mısır’da darbecilerin sırtını sıvazlayanlar, hukuksuz yargılamalara, antidemokratik uygulamalara hala kör ve sağır kalmayı tercih ediyor. Tarih, kendi çıkarları uğruna demokrasi yerine darbecileri destekleyenleri de unutmayacaktır.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ