Müzik ve gastronomi sektöründe tarihi imzalar atıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle müzik sektörüyle gastronomi sektörü arasında sağlanan uzlaşmayla telif hakkı konusunda bir büyük adım atıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı tören, müzik ve gastronomi sektörünün meslek birliklerinin temsilcilerinin tarihi imzasına sahne oldu
ABONE OL40 yıldır süregelen müzik sektörünün kanayan yarası telif hakları konusunda büyük bir ilerleme sağlandı.
O ilerleme çevresinde de tarihi imzalar atıldı.
2023'te konaklama tesisleriyle ilk adımı atılan, şimdi gastronomi tesisleriyle müzik meslek birlikleri (MSF-MÜZFED-TÜROB, TÜROFED, TURYİD, TÜRES, MESAM, MSG, MÜYORBİR, T.S.M.B, MÜ-YAP, MÜYA-BİR, MÜZİKBİR arasında 40 yıldır çözülemeyen telif hakları konusunda yeni bir dönem başlatıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katımıyla gerçekleyen törende; yukarıda adı geçen müzik ve gastronomi meslek birlikleri arasında 'Müzik Lisansına İlişkin İş Birliği Protokolü'ne imzalar atıldı.
AKM'de (Atatürk Kültür Merkezi) düzenlenen imza törenine çok sayıda müzik ve gastronomi sektörünün temsilcisi katıldı.
Meslek birlikleri başkanları yaptıkları konuşmada söz konusu protokolün büyük bir önem arz ettiğini atılan imzaların tarihi olduğunun altını çizdi. Telif konusunda büyük bir adım atıldığını dile getiren meslek birlikleri başkanları bu konuda önemli çalışmalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ekibine teşekkür etti.