Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Güvenli Alışveriş Nakitsiz toplum için son 2 yılda 7 şirketi satın aldı - Güvenli Alışveriş Haberleri

        Ödeme teknolojileri kuruluşu Mastercard, finansal katılıma katkı sağlama ve nakitsiz toplum hedefi doğrultusunda 2019 yılına satın almalar açısından hızlı başladı.

        Son dönemde 2017 yılında NuData Security ile Birigtherion firmalarını bünyesine katmasının ardından 2018 yılında Oltio’yu satın alan Mastercard, inorganik büyüme stratejisi dahilinde 2019 yılının ilk yarısında 4 şirketi daha satın aldı.

        Ödeme teknolojileri şirketi, son 2 yıldaki bu satın almaların ardından 2019’un ilk 5 ayında ise Transactis, Vyze, Ethoca ve Transfast firmalarını bünyesine kattı.

        DİJİTAL FATURA, ÇOKLU KREDİ, KİŞİDEN KİŞİYE PARA TRANSFERİ

        Mastercard son olarak bünyesine kattığı firmalardan olan Transactis’in geliştirdiği teknoloji, kağıt fatura ve çeklerin oluşturduğu verimsizlikleri azaltıp, şirketlerin fatura ödeme deneyimlerini geliştirmeye odaklanıyor.

        Vyze ise işletmelerin birden fazla kredi kuruluşuyla çalışmasını sağlarken, tüketicilere satın alma noktasında POS aşamasında çeşitli kredi seçenekleri sunulmasına olanak tanıyor.

        Mastercard, hesaplar arasında küresel bağlantıların kurulması, uyumluluk yeteneklerinin artırılması ve para birimleri arasında daha etkin dönüşüm sağlanması amacıyla bünyesine kattığı Transfast ile hem kişiden kişiye (P2P) hem de işletmeler arasında (B2B) para transferi hizmetleri sunmayı hedefliyor.

        Bu yöntemle geleneksel yöntemleri kullanan işletmelerin sınır ötesi ödemeler konusunda karşılaştıkları maliyetlerin düşürülüp, yaşanan uyumluluk sorunlarının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

        SAHTECİLİĞİN ÖNÜNE YAPAY ZEKA GEÇECEK

        Mastercard, 2018 yılında satın alınan mobil ödeme ve bankacılık çözümleri şirketi Oltio ile başta Orta Doğu ve Güney Afrika olmak üzere Masterpass üzerinden yapılan alımlarda güvenli kimlik doğrulaması sağlarken, ödeme hizmetleri sunan DataCash Grubu ile de Asya ve Avustralya’daki e-ticaret ödeme ağ geçidini Avrupa ülkeleri ile gelişmekte olan pazarlara doğru yaygınlaştırıyor.

        2017’de şirket bünyesine katılan NuData ise tüketici alışveriş rutinlerini öğrenip sıra dışı bir deneyim gerçekleştiğinde bankaya uyarı veriyor. Böylece kart sahibi fark etmeden risk teşkil eden durumlar, bertaraf edilebiliyor.

        Yine aynı yıl satın alınan Brighterion’un yapay zeka uygulamaları ile satıcılar risk teşkil eden işlemler hakkında anlık olarak uyarılarak, hatalı ödeme onayı verilmesinin önüne geçiliyor.

        Gerçek zamanlı kimlik doğrulama hizmeti veren Ethoca da kurduğu ağ ile sahte bir işlem tanımlandığında bilgileri gerçek zamanlı olarak satıcılara gönderiyor.

        130 MİLYON DOLARLIK ZARARI ÖNLEYECEK

        Böylece eskiden genellemeler üzerinden bir güvenlik uyarı sistemi kullanılırken artık yapay zeka sayesinde tüketiciye özgün bir koruma sağlamak mümkün olabiliyor.

        Perakendecilerin sahtecilikten dolayı önümüzdeki 5 yıl içinde kaybetmesi beklenen 130 milyon dolarlık zararı önlemeyi hedeflediğini açıklayan Mastercard, Ethoca ağını sahtecilikle mücadele için kullandığı mevcut araçlarıyla birleştirmeyi planlıyor.

        Gerçek zamanlı ödeme ve internet bankacılığının yanı sıra ATM makinelerinin iletişimi konusunda da hizmet veren VocaLink’i de bünyesine katan Mastercard, çatısı altında faaliyet gösteren analitik yazılım şirketi Applied Predictive Technologies (APT) aracılığıyla ise hazır giyim, havayolu taşımacılığı, bankacılık, hızlı gıda gibi sektörlerde yer alan kuruluşlar, yeni iş fikirlerini hayata geçirmeden önce test edebiliyorlar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ