Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin sözlerine yanıt verdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki göstererek, "Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz." ifadelerini kullanmıştı.

         İsveç'e sert tepki: Destek göremeyeceksiniz
        İsveç'e sert tepki: Destek göremeyeceksiniz Haberi Görüntüle

        Spiegel'de yer alan habere göre NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamaların ardından, İsveç'in NATO üyeliğinin engellenme tehdidini reddettiğini söyledi.

        Stoltenberg, "İfade özgürlüğü İsveç'te ve diğer tüm NATO ülkelerinde önemli bir değer, bu tür protestolar yasa dışı değil" ifadelerini kullandı.

        Diğer yandan, ABD provokatif eylemi gerçekleştiren aşırı sağcı İsveçli politikacı Rasmus Paludan'ın NATO birimine karşı bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş olabileceğinden şüpheleniyor.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ