Netanyahu, Miçotakis ile görüştü
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Görüşmenin, İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) üçlü zirvesi kapsamında gerçekleştiği bildirildi.
ABONE OLİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Batı Kudüs'te bir araya geldi.
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, toplantının Batı Kudüs'teki bir otelde İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) üçlü zirvesi kapsamında gerçekleştiği aktarıldı.
Önce baş başa görüşme gerçekleştiren Netanyahu ve Miçotakis, ardından heyetler arası toplandı yaptı.
Heyetler arası toplantıya her iki ülkenin dışişleri bakanları ve diğer üst düzey yetkililerinin katıldığı kaydedildi.
Görüşmenin ardından; Binyamin Netanyahu, Kiryakos Miçotakis ve GKRY lideri Nikos Hristodulidis ortak basın toplantısı düzenledi.
Binyamin Netanyahu, GKRY ve Yunanistan ile güvenlik iş birliğini derinleştirme konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.
Netanyahu, 3 ülkenin birbirini savunmayı taahhüt ettiğini ifade ederken "Koalisyonumuzun sınanmayacağını umuyoruz." dedi.
İran'a da değinen Netanyahu "İran'ın son zamanlarda tatbikatlar düzenlediği biliyoruz. Bunu takip ediyor ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz." diye konuştu.
Türkiye karşıtı bir söylem etrafında birleşen Tel Aviv ve Atina ilişkilerini güçlendirme adımları atarken İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) dahil olacağı bir "ortak müdahale gücü" kurulacağı iddiası tartışılıyor.