Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EGM açıkladı: ÖGG 82. dönem sınav sonuçları sorgulama! Özel Güvenlik sınav sonuçları 2019

        Özel Güvenlik 82. Temel Eğitim Sınav sonuçları bugün belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak olan sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AyrıcaÖzel Güvenlik 57. Yenileme Eğitimi Sınavı Sonuçlarını da görebilirsiniz.

        ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

        ÖGG sınav sonuçları için aşağıdaki bağlantımızdan sorgulayabilirsiniz. Özel Güvenlik Görevlisi 82. Temel eğitim sınav sonuçları bugün açıklandı.

        ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ SONUÇ SORGULAMA
        REKLAM

        Özel güvenlik görevlisi, kişileri, kurumları veya değerli varlıkları koruma işi yapan kişidir. Özel güvenlik görevlileri iletişim, yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilkyardım, narkotik, silahlar, kalabalıklar konularında eğitim alır.

        ÖZEL GÜVENLİK SINAV SORU VE CEVAPLARI

        82. TEMEL EĞİTİM SINAVI A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ 82. TEMEL EĞİTİM SINAVI B KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ 58. YENİLEME EĞİTİMİ A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ 58. YENİLEME EĞİTİMİ B KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

        Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar

        2019 yılında yazılı sınava girecek adaylardan 55 TL sınav giriş ücreti alınacaktır. Bu ücretler, eğitim kurumları tarafından Halk Bankası Şubelerine her aday için ayrı olmak üzere sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek yatırılacaktır. Özel Güvenlik Otomasyon Sistemine banka entegrasyonu ile adayların ücret kaydı otomatik olarak oluşturulacaktır. Ancak banka entegrasyonunda oluşabilecek teknik bir sorun nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda Özel Güvenlik Otomasyon Sistemi Sınav İşlemleri Modülünde yer alan Sınav Başvurusu Ekle butonundan tüm adayların ücret kaydı İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli tarafından manuel olarak yapılacaktır.

        Özel Güvenlik Bilgi Sistemine sınav kayıtlarının yapılabilmesi için sınav giriş ücreti yatırılan adayların T.C. Kimlik Numaralı isim listeleri ve ücretlerinin kişiler adına yatırıldığına dair dekont, İl Emniyet Müdürlükleri Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine verilecek ve İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli adayların ücret kayıtlarını Özel Güvenlik Bilgi Sistemine yapacaktır.

        Sınav giriş ücretini yatırmayan adaylar sınava alınmayarak sınav hakkından feragat etmiş sayılacaktır.

        Üst aramasında görevli personel, yazılı sınava katılacak adayların üst aramalarını dikkatli bir şekilde yaparak her türlü iletişim cihazı ile sınav güvenliğini tehlikeye düşürecek materyallerin sınav salonuna sokulmasını engelleyecektir.

        Sınav Değerlendirme ve Yazılı Sınava İtiraz

        Yazılı sınava itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 10 TL ücret yatıracaklardır.

        Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınava itiraz ücretini yatırdıktan sonra Başkanlığımızın www.ozelguvenlik.pol.tr web adresinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak itiraz açıklamasını belirtikten sonra adayın itiraz kaydı oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca banka hesabına yatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini Özel Güvenlik Bilgi Sistemine yapacaktır.

        Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

        Adaylar, sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz sonuçlarını Başkanlığımızın www.ozelguvenlik.pol.tr web adresinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Ayrıca Özel Güvenlik Daire Başkanlığının www.ozelguvenlik.pol.tr web sitesinden de ilan edilecektir.

        Özel Güvenlik Daire Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvegitim@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ