Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Öğretmen dizisi oyuncuları kimler? Öğretmen dizisi nerede çekiliyor? Öğretmen dizisi kadrosu
        1
        2

        ÖĞRETMEN DİZİSİ OYUNCULARI

        AKİF ERDEM (İLKER KALELİ)

        1984 yılında İstanbul’da doğan İlker Kaleli, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi eğitimini tamamladıktan sonra Londra Müzik ve Dramatik Sanat Akademisi’nin dört yıllık (LAMDA) eğitimini bitirdi.

        3

        ZEYNEP TALASLI (CEREN MORAY)

        1985 İstanbul doğumlu Ceren Moray, 1998 yılında Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde Tiyatro Bölümü’nde workshop’larla oyunculuk eğitimine başladı. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde de lisans eğitimini tamamladı. Yine aynı üniversitede Oyunculuk Ana Sanat Dalı yüksek lisansına başladı. Bu sırada İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli oyuncu olarak sahne aldı.

        4

        TANER ARSLAN (SERHAT KILIÇ)

        Serhat Kılıç, 1994'te Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro bölümünü burslu olarak kazandı. 1998 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak bu okuldan mezun oldu. İlk profesyonel oyunu Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Rutkay Aziz rejisiyle 1998 Ariel Doffman'ın Kayıplar (Dullar) adlı oyunudur. 1999 - 2000 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Aynı yıllarda, Diyarbakır Şehir Tiyatroları'nda sahne ve oyunculuk dersleri verdi ve bu kurumda Barış Adası adlı oyunu yönetti. 2002 yılında mecburi hizmetini tamamlamak üzere Erzurum Devlet Tiyatrosu'na oyuncu olarak atandı.

        2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Reji üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayıp Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 2008 yılında Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden istifa ederek çalışmalarına İstanbul'da devam etmeye başladı. İstanbul'da çalıştığı tiyatrolar arasında Tiyatro Dot, BKM gibi tiyatrolar yer almaktadır. 2009 - 2010 sezonunda “İntiharın Genel Provası” adlı oyun ile İstanbul Şehir Tiyatroları'na katıldı. “İntiharın Genel Provası” adlı oyun 3 sezon İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda kapalı gişe olarak sahnelendi. Serhat Kılıç, dört farklı karakteri canlandırdığı bu oyundaki performansı ile 14. Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında, Yılın En Başarılı Müzikal ve Komedi Erkek Oyuncusu dalında adaylığa layık görüldü. 2012 yılında Cats&Dogs (Soho İstanbul) adlı bir prodüksiyon şirketi kurdu. 2014 yılında Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödülü'nü kazanan Nuri Bilge CEYLAN'ın yönetmenliğini yaptığı Kış Uykusu filminde İmam Hamdi karakterini canlandırdı. Bu filmdeki performansı ile 47. SİYAD ödülleri, En iyi yardımcı erkek oyuncu performansı dalında adaylığa layık görüldü.

        Oyuncu, 2014 yılı Kasım ayında, oyunculuk, yazarlık, dans ve şan eğitimi veren Okul Serhat Kılıç'ı kurmuştur. 2014 yılında kurduğu tiyatro atölyesi olan Serhat Kılıç Okul'u hizmete açmıştır.

        5

        GİZEM BOZKURT (AFRA SARAÇOĞLU)

        Afra Saraçoğlu, 1998 yılında Edremit’te doğmuştur. İlköğretim ve ortaöğretimini Antalya’da tamamlayıp Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ‘Karşılaştırmalı Edebiyat’ bölümünü kazandı. Bu bölümü dondurarak 2016 Yılında İkinci Şans filmi ile oyunculuk kariyerine başladı. Genç oyuncu kısa sürede kariyerinde önemli bir sıçrama yapmış ve 2018 yılında Hummel’ın ve Pantene'in marka yüzü olmuştur.

        6

        YILMAZ ÖZTÜRK (SERKAN KESKİN)

        25 Kasım 1978 yılında İzmit’te doğdu. Oyunculuk hayatına doğup büyüdüğü şehir olan İzmit'te, 1997 yılında ünlü tiyatro yönetmeni Işıl Kasapoğlu'nun genel sanat yönetmenliğinde kurulan İzmit Şehir Tiyatrosu bünyesindeki tiyatro kursunda başladı. Kurs eğitiminin yanı sıra 1998-2001 yılları arasında İzmit Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarında irili ufaklı roller aldı. İzmit Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığı sırada, tiyatro eğitimini geliştirmek için İstanbul'a yerleşmeye karar verdi.

        1999 – 2002 yılları arasında Işıl Kasapoğlu’nun bölüm başkanı olduğu Akademi İstanbul’da eğitim aldı. Eğitimini tamamlamasının hemen ardından 2002 yılında Işıl Kasapoğlu ile birlikte Semaver Kumpanya’nın kurucuları arasında yer aldı. Tiyatrodaki başarısıyla 32. İsmail Dümbüllü Ödülü’ne layık görülen Serkan Keskin, halen oyuncu ve yönetmen olarak Semaver Kumpanya’daki çalışmalarına devam etmektedir.

        7

        METİN YÖNEY (ŞERİF EROL)

        8 Ekim 1963 yılında Karşıyaka, İzmir'de doğdu. Lisede fizik öğretmeninin sınıfına "Sizden fizikçi olmaz" demesiyle fizikçi olmaya karar verip Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazanmıştır. Aslında fizik üzerine çalışmak istemediğini anlayıp Ekonomi bölümüne geçmiştir. Uzun süre Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları bünyesinde oynamıştır ve 1997 yılından itibaren Açık Radyo'ya girişmiştir.

        Tiyatroya olan isteğinden ötürü tiyatro eğitimi almış ve dersler vermiştir. Bu sıralarda Nişantaşı'nda bulunan Stüdyo Oyuncuları Tiyatro alanında oyunlar oynamıştır. 2008 yılında da Stüdyo Oyuncuları'nda olmak üzere "Karanlık Korkusu" adlı oyununu sürdürmüş ve 2014 yılında Bilgi Üniversitesi'nde kurulan Krek Tiyatro'sunda "Babamın Cesetleri" adlı tiyatroda baş rolü oynamıştır. 2000 yılından itibaren Bir İstanbul Masalı, Hırsız Polis ve Bıçak Sırtı adlı dizileri yazmış ve son dönemde Şeref Meselesi adlı dizinin bölümlerinde "Hasan Kılıç" rolünü oynamıştır. Bir dönem TRT'de seslendirme yapmıştır.

        8

        ATEŞ GENÇ (MERT RAMAZAN DEMİR)

        Mert Ramazan Demir, 1998 İstanbul doğumludur. Dialog Anlatım İletişim ve Michelle Danner Acting Studio’da eğitim aldı. Beyazperdede rol aldığı ilk film, yönetmenliğini Sonia Nassery Cole’ün yaptığı “I Am You”da başrolü Damla Sönmez, Cansu Tosun ve Ushan Çakır ile paylaştı. 2020’de yayınlanan, yönetmenliğini Can Evrenol’un yaptığı “Çıplak” isimli mini dizinin başrolünde yer aldı. Mert Ramazan Demir, “Öğretmen” dizisinde rol almaktadır.

        9

        RÜYA ÖRNEK (DOĞA ÖZÜM)

        10

        TUĞRUL DEMİR (EFEKAN CAN)

        Efekan Can, 1994 yılında Bilecik’te dünyaya gelmiştir. Bilecik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitütüsü'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Oyunculuk eğitimi için İstanbul’a gelen Efekan Can, Atölye Craft'ta oyunculuk eğitimi almıştır.

        Rol aldığı Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirmiştir.

        Efekan Can, şimdilerde Fox TV ekranlarında yayınlanan Öğretmen dizisinde Tuğrul karakterine hayat vermektedir.

        11

        MEVSİM YILMAZ (ELİF CEREN BALIKÇI)

        1999 yılında Avusturya'da doğdu. Balıkçı, 9 yaşındayken Kayıp Prenses dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Oyuncu, ardından Göç Zamanı, Bana Artık Hicran De, Merhamet, Bez Bebek, Madalyon gibi dizilerde rol aldı. Elif Ceren Balıkçı, en son Kırgın Çiçekler dizisinde karşımıza çıkmıştı. Şimdilerde Öğretmen dizisinde Mevsim karakterini canlandırıyor.

        12

        SELİN ÖZBİR (BENSU UĞUR)

        2002 yılında İzmir’de doğdu. Lise eğitimine başladığı Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi’nde kurdukları müzik grubunun solistliğini üstlendi ve Fizy 22. Liselerarası Müzik Yarışması’na katıldı. Şan ve dans dersleri de alan Bensu Uğur, 2018 yılında rol aldığı reklam filmi ile ilk kez kamera karşısına geçti.

        Öğretmen dizisinde ‘’Selin’’ karakterine hayat veren oyuncu, aynı zamanda lise eğitimine devam etmektedir.

        13

        FİKO GÜNGÖR (ÖZGÜR CİVELEK)

        14

        NİL ÖĞÜNLÜ (EZGİ GÖR)

        Ezgi Gör 2003 yılında İstanbul’da doğmuştur. Rotary 100. Yıl Anadalu Lisesi’nde eğitimini sürdüren Ezgi Gör, 2012 yılında Salih Kalyon, Cansu Dere, Sarp Akkaya, Wilma Elles, Baran Akbulut, Kenan Bal, Sercan Badur, Ayşe Selen ve Bahtiyar Engin gibi usta isimlerin yer aldığı El Yazısı sinema filminde rol almıştır.

        En son Show TV ekranlarında yayınlanmakta olan Gülperi adlı dizide Artemis Aydın karakterine hayat vermiştir. Şimdilerde Öğretmen dizisinde Nil karakterine hayat vermektedir.

        15

        MİNE ALKAN (GÖKSU MELEK ULUCAN)

        Göksu Melek Ulucan, 1996 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Maltepe Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölüm’nden mezun olmuştur. Zoom Arts'da temel oyunculuk, Hilal Saral'dan da kamera önü oyunculuk eğitimi almıştır. Bale ve jimlastik eğitimlerine devam etmektedir.

        Rol aldığı Afili Aşk dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştiren Göksu Melek Ulucan, Öğretmen dizisinde Mine karakterini canlandırmaktadır.

        16

        HALİL AYTEKİN (SEYİT NİZAM YILMAZ)

        Seyit Nizam Yılmaz, 2001 Yozgat Sorgun doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Yozgat'ta tamamlamıştır. Lise öğrenimine İstanbul'da devam etmektedir. 2018 yılında Güvercin Hırsızları filmi ile oyunculuğa adım atan Seyit Nizam bu filmle oyunculuk kariyerine başrol olarak başladı. “Güvercin Hırsızları” filmindeki performansıyla 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nde “Umut Veren Genç Erkek Oyuncu” ödülünü ve Berlin – South East European Film Festival’inde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.

        17

        İSMAİL ÇOKÇALIŞ (BURAK CAN ARAS)

        29 Kasım 1997 tarihinde Kars'ta dünyaya gelmiştir. Oyunculuk eğitimine ortaokul da Duru Tiyatro'da başlayıp ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. 2015 yılın da İstanbul Aydın Üniversitesi Drama Ve Oyunculuk Bölümünü kazanıp aynı sene bırakmıştır. Bu geçen seneler içinde 2013 yılında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini Merhamet dizisi ile yaşamıştır. 2015 yılında Sadri Alışık Akademi Konservatuarı nı birincilikle bitirip Sadri Alışık Çolpan İlhan Tiyatrosu'nun oyuncu kadrosuna katılmış ve ilk sahne deneyimini bu tiyatro da Esaretin Bedeli oyununda oynayarak elde etmiştir.

        18

        SEHER ŞEN (DENİZ ÖZGÜR)

        19

        SALİH KARAKAYA (ÖMER FURKAN EROĞLAN)

        Ömer Furkan Eroğlan, 1997 doğumludur. Grafik tasarım bölümü mezunudur. Öğretmen dizisinde Salih karakterini canlandırmaktadır.

        20

        ÇETİN TAŞKIRAN (CAN BARTU ASLAN)

        2000 yılında İstanbul'da doğan Can Bartu Arslan, çocuk yaşta oyunculuğa başladı. İlk dizisine 8 yaşındayken Cennet'in Çocukları projesi ile başladı. 2018'de Okan Universitesi Konservatuar Tiyatro bölümünü tam burslu olarak kazandı. Eğitimi hala devam etmektedir

        21

        MAHİR ARAT (BERAN SOYSAL)