Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullar tatil mi oldu, ne zaman açılacak? 5-6 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günü okullar tatil mi, okul var mı yok mu? okullarda bayram tatili 9 gün mü?
        1

        Perşembe ve Cuma okullar tatil mi? sorusu milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 11 ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle Ramazan Bayramı tatili başladı. Bayram tatilinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bulunan kurumlarda eğitim öğretime devam edilecek. Veliler ve öğrenciler "Okullar ne zaman açılacak? Perşembe ve Cuma okullar tatil mi?" sorularının yanıtını yakından takip ediyor. İkinci eğitim döneminin yarısını geride bırakan öğrenciler bayram tatilinin ne zaman biteceğini araştırıyor. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi.

        2

        2022 RAMAZAN BAYRAMI GÜNLERİ

        2 Mayıs Pazartesi: Bayramın 1. günü

        3 Mayıs Salı: Bayramın 2. günü

        4 Mayıs Çarşamba: Bayramın 3. Günü

        3

        RAMAZAN BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

        Ramazan Bayram tatili 2022 Diyanet Dini Günler Takvimine göre 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başladı. Bayram tatili, 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

        4

        OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

        2 Mayıs günü başlayan Ramazan Bayramı 4 Mayıs tarihinde bitiyor. Ramazan Bayramı tatiline giren okullar 5 Mayıs Perşembe günü açılacak.

        5

        PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

        Ramazan Bayram tatili 4 Mayıs Çarşamba günü itibariyle sona erecek. Mesainin devam edeceği 5-6 Mayıs Perşembe ve Cuma günleri okullarda eğitime devam edilecek.

        6

        BAYRAM TATİLİ UZADI MI?

        Geçtiğim yıllarda bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilerek uzatılması 2022 yılı içinde gündeme geldi. Tatilin hafta sonu ile birleştirilerek 9 güne çıkarılacağı iddia edilirken konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bu bağlamda Ramazan Bayramı 4 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ