Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS geç başvuru ücreti ne kadar? 2018 TYT YKS ne zaman? YKS ne kadar kaldı?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ortaöğretim öğrencilerinin yükseköğretime geçiş yapabilmeleri için gerçekleştirilen üniversite sınavlarının yeni sistemi olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Sınava başvuru yapamayan adaylar 4 Nisan'da geç başvuru yapacak. Öte yandan YKS'ye katılacak olan adaylar, sınav için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Peki, 2018 TYT YKS ne zaman yapılacak? YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte 2018 YKS geç başvuru detayları ve sınav tarihi...

        YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

        YKS'ye başvuru yapamayan adaylar, 4 Nisan 2018 tarihinde geç başvurularını gerçekleştirecek. YKS geç başvuru ücetleri, geç başvuru gününde yatırılması gerekiyor. YKS geç başvuru ücretileri ise şu şekilde;

        YKS TYT geç başvuru ücreti: 75,00 TL

        YKS AYT geç başvuru ücreti: 75,00 TL

        YKS YDT geç başvuru ücreti: 75,00 TL

        YKS geç başvuru ücretleri, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yapılacak. Bankalardan ücret ödemesi alınmayacak.

        YKS geç başvuru gününde oturum ekleme işlemi

        1- 21 Mart 2018 tarihleri arasında TYT’ye başvuran ancak, AYT ve/veya YDT’ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru gününde (4 Nisan 2018 tarihi) bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilecekler.

        REKLAM

        1- 21 Mart 2018 tarihleri arasında TYT dışındaki diğer girmek istediği oturumları (AYT ve/veya YDT) seçerek sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru gününde değiştiremeyecekler.

        REKLAM

        YKS ne zaman yapılacak?

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak.

        TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

        AYT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

        YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15:45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

        Dikkat: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10:00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15:30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ