Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Özlem Sarıkaya kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve neden öldü? Özlem Sarıkaya Yurt'un hastalığı neydi, ne kanseriydi ve kimle evliydi?
        1

        39 yaşındaki ünlü spiker Özlem Sarıkaya vefat etti. 1983 doğumlu Özlem Sarıkaya Yurt, spikerlik kariyerine Habertürk TV’de başladıktan sonra 2010 yılında NTV'ye transfer olmuştu. Ünlü sunucu Özlem Sarıkaya Yurt’un hayata gözlerini yumduğu haberi Türk basınında üzüntüye neden oldu. Kötü haberin ardından “Özlem Sarıkaya Yurt neden öldü, hastalığı neydi?” soruları gündeme geldi.

        2

        ÖZLEM SARIKAYA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU!

        NTV’nin beğenilen ekran yüzü Özlem Sarıkaya Yurt hayatını kaybetti. 39 yaşındaki ünlü sunucunun sevenleri ve meslektaşları sosyal medya hesaplarında taziye mesajları yayınladı.

        3

        ALTUN: DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve kurumuna başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

        4

        ÖZLEM SARIKAYA NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

        2009 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından en iyi sabah haberi sunucusu ödülünü alan Özlem Sarıkaya uzun süredir meme kanseriyle mücadele ediyordu. 2013 yılında anne olan 39 yaşındaki ünlü spiker meme kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

        5

        ÖZLEM SARIKAYA YURT KİMDİR?

        Özlem Sarıkaya, 21 Mart 1983’te İstanbul’da doğdu. Eğitimini İstanbul’da tamamlayan isim, İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü birincilikle bitirdi.

        İlk olarak Habertürk’te ekranlara merhaba diyen isim, 4 yıllık macerasının ardından 2010 yılında NTV’ye transfer olmuştu. 2009 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından en iyi sabah haberi sunucusu seçilen Özlem Sarıkaya Yurt’un 9 yaşında Tibet adında bir oğlu var.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ