Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Pelin Öztekin'den Rasim Öztekin paylaşımı: Artık '8' uğursuz- Magazin haberleri
        1

        Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 8 Mart'ta hayatını kaybetmişti. 62 yaşında vefat eden Öztekin'in ölümü Türkiye'yi yasa boğmuştu. Usta oyuncunun kızı Pelin Öztekin, babasını andı.

        2

        "EN SEVDİĞİM '8' ARTIK UĞURSUZ"

        Birlikte çekilen eski bir karelerini yayınlayan Öztekin, yürek burkan gönderisinde, "Eskiden sevdiğim '8', artık uğursuz. Her ayın 8’i çıkmaz sokak gibi ve sensizlik hala tam anlamını bulup da dile getiremediğim lanet bi çaresizlik... Bıraktığından daha dağınık buralar ve ben toparlamaya çalıştıkça tuttuğum, tutunduğum her şey paramparça! 'Alışacaksın'diyorlar ama hiç sormuyorlar baba; ben alışmak istiyor muyum? Ne zormuş yaşadığım sensizliği anlatamamak, ne zormuş beklediğim telefonun hiç çalmaması, ne zormuş güçlü durmaya çalışmak, ne zormuş başımı dayadığım o omuzuna bir daha sığınamamak... Zormuş işte, bir daha 'Baba' diyemeyeceğimi bilmek çok zormuş" ifadelerine yer verdi. Oyuncunun paylaşımı takipçilerini duygulandırdı.

        3

        "BEN SONUNDA BÜYÜDÜM BABA"

        Babasının vefatının birinci haftasında da duygusal bir yazı kaleme alan Pelin Öztekin, şunları söylemişti:

        Her şey ne kadar hızlı, aynı gidişin gibi Babiş... Sanki dün kulağına 'Kal benimle, ben daha o kadar büyümedim' diye fısıldayan ben değildim. Sen yine erken davrandın kaptan! Yaka iğnesi gibi boynunda uyuttuğun, omuzunda taşıdığın, tekneden denize attığın, elinden tutup maça götürdüğün, babasını hayranlıkla sahnede izleyen, babasını ustası yapıp o yolda ilerleyen o minik kız çocuğu bir gecede büyüdü. Ben sonunda büyüdüm baba...

        4

        "SEN BENİM İLK AŞKIMDIN"

        Bugün bir hafta oldu, özlediklerinin, ustalarının, dostlarının yanına göçeli... Daha ne çok anı biriktirip, yaşananlara gülüp geçecektik. Sen yine bana akıllar verecektin, ben 'Offf baba yaaa' diye şımarıklık yapacaktım. Fazla erken değil miydi bu didişmeleri bırakıp, gitmek için? Sen benim ilk aşkım, kahramanım, hayranı olduğum dayanağımdın...

        "İYİ Kİ SENİN KIZINIM"

        'Babalar kızlarının ilk aşkıdır' lafını anlamayanlara inat, o aşk en çok bize yakıştı Babiş. Yüzümün, gülüşümün en çok benzediği adam, babam... Senin kızın olmak benim için nasıl büyük bir gurursa, ömrüm boyunca senin yolundan gitmek de benim için o kadar kıymetli olacak.

        Elveda sana benim daimi yol göstericim... İyi ki senin kızınım, İyi ki sen babiş... Seni şimdiden çok özlüyorum. Seni çok ama çok seviyorum Rasoş'um...

        5

        "BİZİMKİ GİTTİKÇE BÜYÜYEN BİR AŞKTI"

        Usta oyuncunun eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin de duygularını şöyle dile getirmişti:

        Bizimki her geçen gün gittikçe büyüyen bir aşk hikayesiydi, 'Evlilik aşkı öldürür' diyenlere inat. Aradan geçen 20 yıla rağmen ilk günkü gibi heyecanla el ele, sarmaş dolaş yürüdüğümüz yollar, gölgesinde serinlediğimiz Cunda'nın, Midilli'nin zeytin ağaçları artık tanıklık edemeyecek aşkımıza. Güneşin batışını izlerken yaptığımız derin sohbetler, dedikodular, Ege'nin mavi sularında Diego ile oynadığımız oyunlar artık yaşanmayacak.

        6

        "BÜYÜK AŞKIMI KAYBETTİM"

        Hiç beklemeğim bir anda bırakıp, gittin beni. Hastanede, yoğun bakımda, 'Beni yalnız bırakma aşkım', 'Ne olur gitme' diye kulağına fısıldayarak, döktüğüm gözyaşlarına rağmen.

        Şimdi sonu gözyaşıyla biten bir aşk hikayesi var vizyonda. Hani yaşlandığımızda da el ele yürümeye söz vermiştik birbirimize? Sensiz başlayan günlerin, sensiz biten gecelerin yüreğimdeki tarifsiz, dindirilemeyen sızısı... Ruhum üşüyor. İçimdeki minik kız çocuğu sensiz günleri düşündükçe korkudan tir tir titriyor. Birlikte yarınlara dair kurduğumuz tüm hayaller senin ardından karanlık zifiri bir kuyunun derinliklerinde kaybolup, gitti. Hayalsiz, amaçsız kaldım. Rotamı, yolumu, büyük aşkımı kaybettim. Yağmur yağıyor, içimde fırtınalar kopuyor.

        Her zaman sevgiyle öptüğüm dudaklarına bu sefer seni hayatta tutabilmek için suni teneffüs yapmak... Başımı bazen şımarıkça, bazen şefkat, bazen de sohbet için dayadığım göğsüne bu sefer nefesini duyabilmek için kalp mesajı yapmak... Yüreğim seni kaybetme korkusuya pır pır atarken, diğer yandan güçlü durup, ambulans gelene kadar hayatta tutmaya çalışmak... Meğer ne zor şeymiş sevdiğinin ani kalp durması denen durumla karşılaşmak...

        7

        "İÇİM ACIYOR AMA İSYAN ETMİYORUM"

        Belki de 2009'da kalp yetmezliği nedeniyle 2,5 ay çoğunlukla yoğun bakımda geçen zorlu hastane günlerinde kaybedecektim seni. Siyami Ersek Kalp Hastanesi'nin iyi hekimlerin ve Tanrı'nın mucizeleri sayesinde 12 yıl mutlu bir aşk filminin baş kahramanı olduk seninle.

        İçim acıyor ama isyan etmiyorum. Seninle yaşayabildiğim her ana şükürler olsun. Evet, ağlıyorum şimdilerde... Sen Esra'nın güçlü duruşuna hayransın biliyorum. Ruhumda kocaman bir yara var, acıyor ne yapayım? Fiziksel yokluğuna alışmak çok zor ama hep kalbimde, ruhumda, beynimde yaşayacaksın. Seni seviyorum, sana aşığım koca yürekli adam.

        8

        RASİM ÖZTEKİN HAKKINDA

        Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi.

        Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. 1980 yılının kasım ayında Ferhan Şensoy'un Orta oyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1980-1992 yılları arasında "Şahları da Vururlar", "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı", "İçinden Tramvay Geçen Şarkı", "İstanbul’u Satıyorum" başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol aldı.

        9

        1992-1995 yılları arasında televizyonlarda sırasıyla "Müzikomedi" (Nükhet Duru ve Demet Akbağ’la birlikte),"Mega Show" (Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses-Demet Akbağ'la birlikte) şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı "2071'de Türkiye" adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, pek çok sinema ve dizide de rol alan Rasim Öztekin, köşe yazarlığı da yaptı.

        10

        2005'te yine Gani Müjde’nin yazdığı Mehmet Ergen’in sahnelediği "Yıldızların Altında" müzikalinde, Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin'le başrolü paylaştı. 2014 yılında Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı "Mandıra Filozofu" adlı filmde Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu ve Ayda Aksel ile birlikte rol aldı.

        11

        2016 yılında Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. Öztekin sonrasında da kavuğu Şevket Çoruh'a vermişti.

        KARİYERİ

        Film Sayısı: 25
        TV Dizisi Sayısı: 25
        Tiyatro Oyunu Sayısı: 25
        Müzikal Sayısı: 3

        ÖDÜLLERİ

        1988, Altan Erbulak Ödülleri, En İyi Oyuncu
        1995, İsmail Dümbüllü Ödülleri, Yılın En Başarılı Oyuncusu
        2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
        2010, KALDER (Kalite Derneği) En Kaliteli Sanatçı ödülü
        2011, Yılın Nasrettin Hocası

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ