Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Zeynep YILDIRIM / AHT

Avrasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Songün, dünyada İngilizler dışında İngilizce telaffuzunu en iyi Türklerin yaptığını söyledi. Bu özellik yalnızca Türklere mi özgü? İngilizce’yi İngilizlerden sonra en iyi telaffuz edenler Türkler mi? Yeni bir tartışma konusu yaratan soruyu uzmanlara sorduk, işte cevaplar:

Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail KONCUK:

‘Gırtlak yapımıza uygun başarılıyız’

Telaffuz noktasında olayı değerlendirsek bu konuya katıldığımı söyleyebilirim. Ben de bir İngilizce öğretmeniyim. Birçok milletin İngilizce konuşmalarına dikkat ettiğiniz zaman onların hangi milletten olduğunu anlamak oldukça kolay oluyor. Mesela bir Arap, bir Pakistanlı İngilizce konuştuğunda onların nereli olduğunu çok kolay anlayabilirsiniz.

Türklerin gerçekten telaffuz noktasında çok başarılı olduğu doğrudur. Böyle bir tespit daha önceki yıllarda da duyduğumuz bir tespittir. Ben de katılıyorum. Ancak İngilizce eğitimin çok iyi olduğundan kaynaklanmıyor. En iyi İngilizce eğitim veren ülke deseydi tartışılırdı. İyi İngilizce konuşan bir Türk’ü dinlediğiniz zaman Türk olduğunu anlamazsınız. Gırtlak yapısına da uygun olduğu için bu kadar başarılı sanırım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ