Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Onur yanlış konuştu" dedi ama sahip çıktı

        Deniz Baykal, ‘Dersim isyanı’ gafı nedeniyle CHP’de çatlağa yol açan Onur Öymen’e sahip çıktı. Baykal, Öymen’in ‘yanlış konuştuğunu’ da kabul ederken Dersim katliamını bir yöntem olarak önermediğini belirtti, “AKP ve DTP bunu fırsat bilerek CHP’ye saldırıyor. Alevilerle aramızı açmaya çalışıyor” dedi.

        Ali ÖZTUNÇ/ GAZETE HABERTÜRK - ANKARA

        CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Dersim isyanı” ile ilgili sözleri nedeniyle

        parti içinde çatlağa neden olan Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’e, hata yaptığını kabul etmekle birlikte sahip çıktı. Grup toplantısından sonra Meclis’teki makamında İlhan Kesici ve Onur Öymen ile birlikte bir grup gazeteci ile sohbet eden Baykal, şöyle dedi: “Onur böyle bir öneride bulunmadı ama yanlış oldu. Dersim’i anması çok büyük bir hataydı. Çünkü o acı hâlâ yüreklerde ve o acıdan dolayı insanlar çok hassaslar. CHP Alevilerle bütünleşmiş bir partidir. Bu olayı AKP ve DTP fırsat bilerek CHP’ye saldırmaya çalışıyor. Bizimle Alevilerin arasını açmaya çalışıyor. Böyle bir şey mümkün değil. Aleviler her zaman bizim partimizin direğidir.”

        ‘KURBAN İSTENİYOR’

        Böyle durumlarda insan psikolojisinden dolayı kurban istendiğini belirten Baykal, “Bu çok normal” dedi. Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisini de “Kemal Bey’i de anlayışla karşılamak gerekir. O da hassasiyetini dile getirdi.

        Ama bu konuyu artık kapatıyoruz. Onur da artık konuşmayacak bu konu ile

        ilgili” değerlendirmesi yaptı. Baykal CHP grup konuşmasında AK Parti’nin

        Türkiye’yi korku tüneli haline getirdiğini, TSK’yı kurumsal kimliği ile hedef seçtiğini ifade etti.

        Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Atatürk kalksa bunları def eder” sözlerine, benzer bir üslupla yanıt verdi: “Sen Atatürk’ü bırak da Hz. Ömer bir kalksa senin halin ne olur? Sen bu noktaya nasıl geldin, nasıl yaşıyorsun, kazancın nedir, yetim hakkı yedin mi diye sormaz mı? Hz. Peygamber kalksa, nasıl bir

        yaşamın içindesin, çevrendekilerle nasıl ilişki içindesin diye hesap sorarsa

        halin ne olur senin Tayyip Erdoğan?” diye sordu.

        HESAPLAŞMA BUGÜN

        Öymen’in gafı ile ilgili hesaplaşma ise bugün MYK toplantısında olacak. Genel Sekreter Önder Sav ile bazı Alevi ve Kürt kökenli MYK üyelerinin Öymen’in istifasını isteyeceği öğrenildi. Bu arada Öymen’in yaklaşan kurultayda çizik şampiyonu olacağı da tahmin ediliyor.

        Kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim

        Onur Öymen, Meclis koridorunda uzun uzun telefon görüşmesi yaptı.

        Grup toplantısının ardından Baykal’ın odasında yapılan sohbeti izleyen Öymen, “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Siz kurban dedikçe de bana bakıyor arkadaşlar. Kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim” diye espri yaptı.

        Avrupa Birliği Uzmanları Derneği’nin Hilton Oteli’nde yapılan açılış resepsiyonuna katılan Öymen, tartışma yaratan sözleriyle ilgili, “Biz o defteri

        kapattık. Türkiye’nin gündemini daha fazla meşgul etmeyelim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ