Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Annem Ermeni, babam eşkıya diye kendisi dedi"

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun annesi Yemuş Hanım'ın etnik kökeni hakkındaki sözlerine açıklık getirdi.

        Gökçek, "Sayın Kılıçdaroğlu her yerde annesinin Ermeni olduğunu, dedesinin eşkıya olduğunu söylüyor. Bunu ben söyleyince de bu sözlerden beni sorumlu tutuyorlar" dedi.

        Gökçek, bir televizyon kanalında katıldığı programda son günlerde Kılıçdaroğlu'yla olan polemiklerini değerlendirdi. Gökçek, etnik kökenle ilgili sözleri kendisinin ortaya çıkarmadığını Kılıçdaroğlu tarafından söylendiğini vurguladı.

        CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde dedesinin eşkıya olduğunu da hatırlatan Gökçek, "Benim için Kılıçdaroğlu'nun annesinin Ermeni olması önemli değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa her hakka sahiptir. Benim annem de Kosova kökenli. Her seferinde bunu söylüyorum. Bir kişinin etnik kökeni farklı olabilir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa olay bitmiştir. Beni kimin ne olduğu ilgilendirmiyor. Arap'ın aceme üstünlüğü yok." dedi. Gökçek, CHP milletvekili Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün annesinin Ermeni olduğu yönündeki iddiasının ise iftira olduğunu hatırlattı.

        "UĞUR DÜNDAR, RAHAT KONUŞMAMAM İÇİN SPOT IŞIĞINI BİLE KULLANDI"

        Yerel seçimler öncesinde Kılıçdaroğlu'ya Uğur Dündar'ın moderatörlük yaptığı canlı yayını hatırlatan Gökçek, programda kendisine Kılıçdaroğlu ve Dündar tarafından tezgah kurulduğunu savundu.

        Uğur Dündar'ın programda kendisini rahat konuşturmamak ve kendisini etkilemek için spot ışıklarını kullandığını söyleyen Gökçek, "O gün Dündar ile Kılıçdaroğlu bana özel bir tezgah ayarladılar. Star televizyonu yöneticileri canlı yayından 15 gün önce benimle ilgili toplantılar yapmış. 8 iddiayı konuşacaktık. Sonra dediler ki, 18 iddiayı da konuşalım. Yeni iddiaları programın son on beş dakikasına sıkıştırmaya çalıştı. Bizim konulara hiç girmedi. 168 dolarlık sayaç mevzularına hiç girmediler." dedi.

        "GOOGLE AMCA BENİM EN BÜYÜK İSTİHBARATIM"

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'havuzlu villası'nı ortaya çıkaran Gökçek, en büyük istihbaratının internet olduğunu belirterek, "Google amca benim istihbaratım." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasıyla ilgili internet arama motorunda arama yaptığını, önce Seferihisar'da bir yerel gazetenin haberine rastladığını belirten Gökçek, "Ondan sonra baktım. Oradan bir kooperatif hissesi yok. Sonra bir daha araştırdım, o villanın Burhaniye'de İpekkum Kooperatifi'nde olduğunu öğrendim. Arkadaşlar da teyit için baktı, buldu." dedi. Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun Akçalı Yapı Kooperatifi'nden haksız biçimde aldığı hisseye de değinerek, "İstersem o kooperatifi belki yıktırırım." dedi.

        "MALIMI ÖLDÜKTEN SONRA ÖBÜR TARAFA MI GÖTÜRECEĞİM"

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında çıkan malvarlığıyla ilgili de şöyle konuştu: "Ben şu an 62 yaşındayım. Yarın bir gün ne olacağımız belli değil. Allah bize bahşettiği ömrü bizden alacak. Benim malım varlığım olsa öbür tarafa ne götüreceğim? Ancak yaptığım hayırları götürürüm yanımda."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ