Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Levi Strauss & Co., Levi Strauss & Co. CEO, Levi Strauss & Co. CEO Chip Bergh, çevre koruma, çevre bilinci, su tasarrufu, enerji tasarrufu, kot, kot pantolon, Levis, Levis 501, alışveriş, temizlik, bakteri oluşumu, kotlarda bakteri, giyim, kot modeller

        Dünyanın en bilinen kot ürericilerinden Levi Strauss & Co.'nun CEO'su Chip Bergh, katıldığı bir çevre konferansında tartışmalara yol açacak bir açıklamada bulundu.

        "Kot pantolonlarınızı yıkamasanız da olur" diyen Bergh, üzerindeki kot pantolonunu en son geçtiğimiz yıl yıkadığının altını çizerek bunun mümkün olduğunu söyledi.

        Mashable adlı internet sitesinde yer alan habere göre çevre duyarlılığı konusunda özel çalışmalar yapan firma, geri dönüşümü daha kolay olan, üretimi ve temizliği sırasında da daha az enerji ve su harcayan yeni bir koleksiyonun tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptı. Şimdilik yalnızca Avrupa'da ve ABD'de satışta olan koleksiyonun yakın zamanda dünya çapında satışa çıkması hedefleniyor.

        Firma CEO'sunun yaptığı "kot pantolonlarınızı yıkamayın" çağrısı, elbette su ve enerji tasarrufu için yapılan bir çağrı. Bu konuda alternatif yöntemler de yok değil.

        - Kot pantolonlarınızı yıkamak yerine;

        - Kuru temizlemeye verebileceğiniz

        - Denizde çitileyebileceğiniz

        - Kot pantolonunuzla yüzerek temizlenmesini sağlayabileceğiniz

        - Pantolonunuzu dondurarak üzerinde bakteri oluşumunu yavaşlatabileceğiniz

        önerilerine, internette uygulamalı videolar eşliğinde rastlamanız mümkün.

        Ancak konu ile ilgili karşıt görüşler de yok değil, örneğin pantolonu dondurma işleminin bazı bakterileri yok etmek bir yana, daha da besleyeceği, düzenli yıkanmayan kıyafetlerin deri ile teması sonrası mikropların daha güçlenerek cildi aşındıracak, hatta sağlığı tehdit edecek boyutlara varabileceği söylenmekte.

        Konu ile ilgili hangi tercihin yapılacağı elbette kullanıcıya bırakılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ