Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Radar kilidi nedir, ne demek ve ne anlama gelir? Radar kilidi atmak nedir? F-16 uçak Radar kilidi atınca ne olur?
        1

        Milli Savunma Bakanlığı kaynakların NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları belirtmesinin ardından konuya ilişkin aramalar hız kazandı. Peki Radar kilidi ne demek? Radar kilidi atmak nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        2

        RADAR KİLİDİ NEDİR?

        Radar kilidi; "Askeri havacılık jargonunda radar veya diğer çeşitli sensörlerle düşman uçağına kilitlenip onu takip etmek." anlamına gelir.

        RADAR KİLİDİ ATMAK NE DEMEK? RADAR KİLİDİ ATINCA NE OLUR?

        Radar kilidi atmak, uçakları takip etmek anlamına gelir.

        3

        KİLİTLEME NEDİR? RADAR KİLİDİ NE DEMEK?

        Kilitlenme , seçilen bir hedefi otomatik olarak takip etmesine izin veren birçok radar sisteminin bir özelliğidir . Kilitleme ilk olarak AI Mk için tasarlandı . Kilitli takip veya otomatik takip olarak bilinen Birleşik Krallık'taki IX radarı . İlk operasyonel kullanımı, uçaklardan topçu mermilerine kadar hemen hemen her havadaki hedefi kolayca takip etme yeteneğini gösteren ABD kara tabanlı SCR-584 radarındaydı .

        4

        RADAR NEDİR?

        Radar, radyo dalgalarının yansıması yardımıyla uzaktaki nesneleri ve bu nesnelerin hız, kerteriz ve mesafesini tespit eden cihazdır. Radar, RAdio Detection And Ranging (radyo ile tespit etme ve menzil tayini) sözcüklerinin akronimidir.

        Radarlar; kullanım alanlarına göre hava ve deniz radarları olmak üzere ikiye ayrılır. Hava radarları; askeri (stratejik) meteorolojik, astronomik, hava limanlarında ve uçaklarda kullanılır. Deniz radarları; askeri ve ticari gemilerde kullanılır. Radarlar çalıştığı frekans bandına göre de isimlendirilebilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ