Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ramazan ne zaman ve ayın kaçında başlıyor? 2022 İlk oruç hangi gün tutulacak? Ramazan ayı başlangıç tarihi!
        1

        Müslüman dünyası tarafından bin aydan daha hayırlı olduğu kabul edilen Ramazan ayı için geri sayım başladı. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı Ramazan ayı, İslam alemince ibadetle geçirilecek. 30 gün boyunca oruç tutacak milyonlarca Müslüman "İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?" sorularını merak ediyor. İşte, 2022 Ramazan başlangıcı tarihi ve ilk oruç tarihi...

        2

        RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2022?

        Diyanet İşleri Başkanlığı’nın takvimine göre ramazan ayı 2 Nisan'da başlayacak.

        2022 DİYANET TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        İLK ORUÇ HANGİ GÜN TUTULACAK?

        11 ayın Sultanı Ramazan ayında oruç tutmaya başlayacak vatandaşlar 2 Nisan gecesi sahur yapacak ve 3 Nisan günü yılın ilk orucunu tutacak. Doğu Anadolu bölgesinde güneş daha erken battığı için orucu ilk açacak şehir Hakkâri olacak. İlk iftar Hakkari'de 18:45'te yapılacak.

        2022 İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Ramazan Bayramı 2022 yılında mayıs ayına denk geliyor. Arefe günü ise 1 Mayıs olacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olacak.

        5

        Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

        Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

        Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

        6

        DİYANET DİNİ GÜNLER LİSTESİ

        25 Şubat 2020 Recep Ayı

        27 Şubat 2020 Regaip Kandili

        21 Mart 2020 Miraç Kandili

        7 Nisan 2020 Berat Kandili

        24 Nisan 2020 Ramazan başlangıcı

        19 Mayıs 2020 Kadir Gecesi

        23 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı Arefesi

        24 Mayıs 2020 Ramazan Bayram

        7

        RAMAZAN AYI ÖNEMİ VE ANLAMI

        Ramazan ayının önemi ve fazileti hakkında Peygamber efendimiz: "Ramazan ayının ilk gecesi olunca, cennetin bütün kapıları açılır. Ay boyunca bir tane bile kapı kapatılmaz. Allah Teâla, bir çağırıcının şöyle nida etmesini emreder:' Ey iyilik isteyen! Gel ey kötülükte ileri giden! Kendine dikkat et.' Sonra der ki: ' Yok mu bağışlanmak isteyen, o bağışlanacaktır. Yok mu bir şey isteyen, istediği verilecektir. Yok mu tövbe eden, Tövbesi kabul edilecektir.' Bu davetten yer ağarana kadar devam eder." şeklinde buyurdu.

        Ramazan'da bir farzı yerine getirmek, Ramazan dışında yetmiş farzı yerine getirmek gibidir. O ay sabır ayıdır. Sabrın sevabı ise cennettir. Bu ay yardım ayıdır. Bu ay Müslümanın rızkının arttığı bir aydır kim bu ayda bir oruçluya iftar açtırırsa, bir köle azad etme sevabı alır ve günahı bağışlanır. Ayrıca Ramazan ayının başı Rahmet ortası günahlardan bağışlanma ve sonu ise cehennemden azad olma ayıdır.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ