Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Leipzig Galatasaray MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - 5 gollü maçta kazanan RB Leipzig! (GS hazırlık maçı) - Galatasaray Haberleri

        Yeni sezona Fatih Terim yönetiminde hazırlanan son şampiyon Galatasaray, Avusturya'daki hazırlık kampında Alman ekibi RB Leipzig ile karşı karşıya geldi ve sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

        28. dakikada merkezden gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Mariano'nun ortasına iyi hareketlenen Ryan Babel, Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren kafa golünü attı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        RB Leipzig ikinci yarıda tempoyu artırdı. PSG'den yeni transfer Nkunku'nun oyuna girmesinden sonra etkili bir oyun oynayan Alman ekibi, Galatasaray'daki top kayıplarını da iyi değerlendirdi.

        İlk olarak 57. dakikada kazanılan frikikte topun başına geçen Halstenberg'in vuruşunda top barajdan da sekerek Galatasaray ağlarıyla buluştu.

        Bu golden saniyeler sonra Galatasaraylı futbolcuların top kaybını iyi değerlendiren RB Leipzig'de Poulsen takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

        Bu golden yine saniyeler sonra Galatasaray'ın yaptığı hatayı affetmeyen Augustin, farkı 2'ye çıkardı.

        Maçın son anlarına girilirken RB Leipzig kalecisinin hatasında topla buluşan genç futbolcu Eren Can Yardımcı'nın pasında topla çizgi üzerinde buluşan Babel, skoru 3-2'ye getiren golü attı.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve RB Leipzig, Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.

        Yeni sezon hazırlıklarına 4 Temmuz'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde başlayan sarı-kırmızılı ekip, iki günlük iznin ardından yurt dışı kamp çalışmaları için geldiği Tirol bölgesine bağlı Seefeld kasabasında ilk çalışmalarını gerçekleştirmişti.

        REKLAM

        Milli takımlarla uluslararası turnuvalarda mücadele eden ve izinli olan Fernando Muslera ile Younes Belhanda, 2019 Afrika Uluslar Kupası finalinde ülkelerini temsil eden Mbaye Diagne ve Sofiane Feghouli ise kamp kadrosunda bulunmuyor.

        Seefeld kasabasında 28 Temmuz Pazar gününe dek hazırlıklarını sürdürecek sarı-kırmızılı ekip, iki de hazırlık maçı oynayacak.

        Galatasaray, 25 Temmuz Perşembe günü ise Augsburg ile karşı karşıya gelecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ