Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Robbie Williams balık diyeti nedeniyle ölümden döndü - Magazin haberleri
        1

        Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Robbie Williams, balık diyeti nedeniyle ölümden döndüğünü açıkladı.

        2

        46 yaşındaki Williams, "Günde iki kez balık yiyordum ve doktorum 'Şimdiye kadar gördüğü en yüksek cıva zehirlenmesine sahipsin' dedi" ifadelerini kullandı.

        3

        Şarkıcı, "Cıva testi yaptırdım çünkü eşim nevrotiktir ve her zaman her türlü testi yaptırır. Her neyse, Tanrıya şükür! Cıva ve arsenik zehirlenmesinden ölmüş olabilirdim" şeklinde konuştu.

        4

        Bitki bazlı beslenmeye geçtiğini belirten Robin Williams, 2010 yılında evlendiği Türk asıllı Ayda Field'in ikinci kez hayatını kurtardığını sözlerine ekledi.

        5

        CIVA ZEHİRLENMESİ NASIL OLUR?

        Cıva doğal olarak balıklarda, kabuklu deniz hayvanlarında ve balık yiyen hayvanlarda oluşan bir elementtir. Marlin, köpek balığı ve kılıç balığı dahil olmak üzere besin zincirinin tepesindeki balıklarda daha yüksek seviyeler bulunur. Kişilerin kabuklu deniz ürünlerini ve belirtilen balıkları fazla tüketmesiyle vücutlarında cıva miktarı yükselir.

        Cıvaya çok fazla maruz kalmak beyne, kalbe, böbreklere, akciğerlere ve bağışıklık sistemine zarar verebilir. Metal, doğmamış bebeklerin veya küçük çocukların kan dolaşımındaysa, insan sinir sistemlerine zarar verir, bu da onların düşünmesini ve öğrenmesini zorlaştırır. Cıva zehirlenmesi sonucu zayıf periferik görüş, el ayak koordinasyon eksikliği ve kas güçsüzlüğü ortaya çıkıyor.

        6

        Robbie Williams ile eşi Ayda Field

        10

        Robbie Williams

        11

        Robbie Williams

        12

        Robbie Williams

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ