Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'da sosyal medya sitesi Facebook ve Twitter'a erişim yasaklandı - Günün Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Facebook’un RİA Novosti, Russia Today, Sputnik gibi Rus medya kuruluşlarına sansür uyguladığına işaret edilen açıklamada, "Rusya topraklarında Facebook’a erişimin engellenmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

        RUSYA'NIN FACEBOOK'TA 8.6 MİLYON KULLANICISI VAR

        145 milyonluk nüfusu bulunan Rusya’da toplam 106 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Ülkede en yaygın sosyal ağ 72 milyon kullanıcı ile Rus sosyal paylaşım platformu VK. Rusya’da Facebook kullanıcı sayısı ise 8.6 milyon seviyesinde. Facebook gibi Meta şirketi olan bir diğer popüler sosyal ağ Instagram’da ise Rusya’nın 63 milyon kullanıcısı var.

        Bu kararın hemen ardından Rusya, sosyal medya devi Twitter'a erişim engelli getirdi. Rusya üzerinden Twitter'a girmek isteyenler engelle karşılaştı.

        REKLAM

        144 milyon nüfusa sahip ülkede, 106 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Buna karşın Rusya’daki Twitter kullanıcı sayısı yaklaşık 3 milyon seviyesinde.

        MUSK'TAN RUS HABER SİTELERİNE ENGEL ÇAĞRISINA RET

        Uydu internet şirketi Starlink, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası bazı hükümet yetkililerinin Musk’ın sahibi olduğu Starlink’ten “Rus haber kaynaklarını engellemesini” istediğini iddia etti.

        Musk bu ülkenin Ukrayna olmadığını ifade ederken, bu talebi reddettiğini belirterek "Silah zoru olmadıkça bunu yapmayacağız. Mutlak bir şekilde ifade özgürlüğünü savunduğum için üzgünüm" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ