Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sade Sodanın Bilinmeyen Faydaları Nelerdir? Sade Soda Neye İyi Gelir, Faydaları ve Zararları Nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sağlıklı bir insan vücudu minerale ihtiyaç duyar. Bu yüzden mineral açısından zengin olan sade soda tüketimi ülkemizde yoğun olarak gerçekleşir. Ancak sade sodanın faydaları herkes tarafından bilinmemektedir. Yemeklerden sonra meydana gelen şişkinliğe iyi geldiği bilinen sade soda aslında insan sağlığı için oldukça faydalı bir doğal içecektir. Özellikle yaz aylarında vücudun kaybettiği mineralin geri kazanılmasını sağlayan sade sodanın faydaları ve daha fazlası yazımızda sizlerle.

        Sade Sodanın Faydaları

        Sade soda içmek neye iyi gelir? sorusu kişiler tarafından son dönemlerde merak edilen konular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen sade sodanın faydaları:

        REKLAM
        • Sade soda tüketimi safrada ve böbrekte taş ve kum oluşumunu engeller.
        • Cilde tonik olarak uygulanabilir. Bu uygulama ile gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olurken sivilce ve akne oluşumunun da önüne geçer.
        • Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
        • Mineral içeriği yüksek olana sade soda kemik gelişimi için önemli bir içecektir.
        • Gün içinde bir bardak sade soda tüketimi vücudun ihtiyaç duyduğu günlük kalsiyum ihtiyacını giderir.
        • Yorgunluğu atar. Direnç verir.
        • Unutkanlığa iyi gelir.
        • Kan basıncını dengelemeye yardımcıdır.
        • Tansiyonun düşürülmesinde etkilidir.
        • Sindirim sistemini kolaylaştırır bu da hazımsızlık ve kabızlığa iyi gelir.
        • Kilo kaybı için de destekçi bir içecektir.

        Sade Sodanın Zararları

        Sade soda tüketiminde kişiler dikkatli olmalıdır. Eğer fazla tüketilirse vücut ısısını düşürmeye sebep olur. Bu yüzden kişilerin günde 1 litreden fazla tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmez. Sade soda içmek isteyen kişiler mide sorunlarına da dikkat etmelidir. Asitli bir içecek olduğu için mide hastalıkları bulunan kişiler de tüketimden uzak durmalı ya da minimum seviyede tutmalıdır.

        Sade Soda Zayıflatır Mı?

        Sade sodanın zayıflamaya yardımcı olup olmadığı merak konusudur. Sade sodanın direkt olarak zayıflama üzerinde etkisi yoktur. Aynı zamanda yağ yakımı konusunda da etkili olduğu hakkında net bir açıklama bulunmaz. Ancak sade soda sindirim sistemini düzenler. Bu yüzden diyet süreçlerinde tüketilmesi sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanızda yardımcıdır.

        Sade Sodanın Saça Faydaları

        Sade sodanın saç bakımı üzerinde mucizevi etkileri bulunmaktadır. Bu yüzden yıpranmış saçlara sahip olan kişiler sade soda ile saçlarına bakım yapabilirler. Dış etkenlerden dolayı yıpranan saçlar sade soda içerisindeki mineraller ile saçı eski sağlığına kavuşturur. Bunun için sade soda ile saçlarınızın diplerine masaj yapabilirsiniz. 5 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

        Sade Sodanın Yüze Faydaları

        Kişiler cilt sağlığı için farklı yöntemleri kullanmayı tercih eder. Bu yöntemlerden biri de sade sodadır. Sade soda mineral açısından en zengin içeriklerden biridir. Sade soda mineral içeriği ile cildin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Cilde bir pamuk yardımı ile sürüldüğünde gözenekleri sıkılaştırır. Bu da sivilce ve aknelerin oluşmasına engel olur. Düzenli bir şekilde yüze sade soda toniği uygulandığında cilde parlaklık verir ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Ancak hassas bir cilde sahip olanlar asitli bir şekilde sade sodayı kullandığında cilde zarar verebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ