Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saadettin Köpek kimdir? Saadettin Köpek nasıl ölmüştü?

        Sadettin Köpek, dönem dizisi olan Diriliş Ertuğrul'da yer almasıyla birlikte gündeme geldi. Dizide Ertuğrul'un Bey'in en büyük düşmanları arasında yer alan Emir Saadettin Köpek'in nasıl öldüğü merak ediliyor. İşte Sadettin Köpek'in hayatına dair bilinen detaylar ve ölüm nedeni.

        SAADETTİN KÖPEK KİMDİR? NASIL ÖLDÜ?

        Anadolu Selçuklu Devleti'nde görev yapan devlet adamı ve baş mimar olan Sadettin Köpek, Birinci Alaeddin Keykubad ve İkinci Gıyaseddin Keyhüsrev dönemlerinde görev yapmıştır ve büyük söz sahibi olmuştur. Hayatının ilk yılları hakkında pek yeterli bilgi bulunmayan Sadettin Köpek'in gerçek adı Köpek bin Muhammed'dir. Sadeddin, kendisinin lakabıdır.

        REKLAM

        Anadolu Selçuklu Devleti'nde görev yapan Sadettin Köpek, devlet yönetiminde iyice güçlenmiş ve kendisi için tehdit olarak gördüğü önemli devlet adamlarını ve kişileri çeşitli sebeplerden ötürü öldürttü. Ayrıca önemli devlet adamlarını da görevden uzaklaştıran Sadettin Köpek, Anadolu Selçuklu tahtına geçmeyi düşünen Sadettin Köpek, tahtta hak iddia edebilmek için I. Gıyaseddin Keyhüsrev' in gayrimeşru çocuğu olduğu yönünde hikâye ortaya attı.

        Kendisini Selçuklu şehzadesi olarak kabul ettirmeye çalışan Köpek isyan etti. Çıkan isyanda birçok devlet adamı Sadettin Köpek tarafından öldürtüldü. Saadeddin Köpek'in gücünün aşırı derecede artmasından endişelenen II. Gıyaseddin Keyhüsrev, 1238 yılının sonbaharında Sadeddin Köpek'le birlikte Kubadabad Sarayı'na geldi. Sultan Keyhüsrev burada verdiği bir ziyafet sonrasında Sivas subaşısı Hüsamettin Karaca'nın yardımıyla Sadeddin Köpek'i 1239 yılında öldürttü. Cesedi demir bir kafes içerisine konulup kale duvarına asılarak halka gösterildi.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ