Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Tural Ahmad, "Ayak bileği burkulması geçiren hastalar ayak bileğinde geçmeyen ödem ve şişlik, üstüne basamama ve 2 haftayı aşkın sürede devam eden ağrı şikayeti varsa mutlaka bir ortopedi uzmanına baş vurmalıdır" dedi.

Günlük yaşamda ve sportif aktiviteler sırasında en sık yaralanmaların görüldüğü ayak bileği yaralanmalarında, trafik kazaları ve yaşam içerisinde hız ilkesinin artması ile birlikte bu tür yaralanmalarda belirgin bir artışa neden oluyor.

"RÖNTGEN FİLMLERİNDE BİR SORUN SAPTANMAYABİLİR"

Dr. Ahmad, her gün yaklaşık 10 bin kişiden birinin ayak bileğinin burkulduğunu söyleyerek, "Ayak bileği kabaca kemik ve yumuşak dokulardan oluşmaktadır. Ayak bileğinde oluşan yaralanmaların yüzde 75 bağ yaralanması olmakla beraber kırıklara da sık rastlanmaktadır. Röntgen filminin sadece kemik bütünlüğünü değerlendirmede (kırık ve çatlakların saptanmasında) yararlı olduğu, bağ ve kıkırdak dokusunu değerlendirmede yetersiz kaldığı bilinmektedir. Genel olarak bu şikayetle acil servise başvuran hastalarda çekilen röntgen filmlerinde bir sorun saptanmayabilir" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ