Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kasım ayında Aile Hekimliği’ne geçmeye hazırlanan Sağlık Bakanlığı, yeni kararlar aldı. Bunlardan en ilginci, İstanbul’un da ‘mecburi hizmet bölgesi’ olması. Ambulans ve acil servis doktorlarının Aile Hekimliği’ne geçişi ile oluşabilecek doktor açığına karşı, İstanbul’a mecburi hizmet ataması yapılacak.

Türkiye’de, kasım ayı itibariyle Aile Hekimliği dönemi başlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yeni projesiyle artık birinci basamak sağlık hizmetlerinde; tüm yaş gruplarını ve tüm hastalıkları uzmanlık alanına alan Aile Hekimleri hizmet verecek. Koruyucu hekimliği de içeren uygulama sağlık hizmetlerinde hem kaliteyi yükseltecek hem de maliyeti düşürecek.

DOĞU’DAN FARKSIZ

Yeni sistemi hayata geçirmeye hazırlanan Sağlık Bakanlığı, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bir dizi karar aldı. Buna göre, Ambulans ve acil servislerde çalışan doktorların Aile Hekimliği’ne geçişi ile doktor açığı oluşması halinde, İstanbul gibi büyükşehirlere de ‘mecburi hizmet’ kapsamında atama yapılacak. Bundan sonra sadece yurdun iç ve doğu bölgeleri değil, İstanbul ve diğer büyükşehirler de mecburi hizmet bölgesi olacak. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Doktor açığına karşı İstanbul’a da mecburi hizmet ataması yapacağız. İstanbul’un, doktor açığı konusunda Doğu Anadolu’nun mahrumiyet bölgesi diye bilinen bir şehri hiçbir fark yoktur” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ