Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu, cep telefonlarının kansere neden olduğuna dair somut bir bulgu bulunmadığını, sağlığa nasıl etkisi olduğuna dair kesin bir yargıya varılamadığını savundu.
Müftüoğlu, Dünya Sağlık Örgütüne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) cep telefonlarının sağlık üzerinde muhtemel etkilerine yönelik çalışması hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Çalışmada cep telefonlarının sağlığa olası zararlarının, aynı kategoride bulunan kahve ve turşu ile benzer seviyede bulunduğunu kaydeden Müftüoğlu, şu değerlendirmelere yer verdi:
''Ayrıca gerek Amerikan Kanser Topluluğunun, gerekse İngiliz Kanser Araştırma Enstitüsünün akabinde yaptığı açıklamalar, cep telefonlarının sağlığa zarar verdiğine dair bir neden-sonuç ilişkisi olmadığını da açıkça ortaya koymaktadır. Cep telefonlarının kansere neden olduğuna dair somut bir bulgu bulunmamakla birlikte, sağlığa nasıl etkisi olduğuna dair kesin bir yargıya varılamamıştır.