Bu bebek adı gibi Yiğit çıktı!
Henüz 25 haftalıkken 440 gram ağırlıkta dünyaya gelen Yiğit bebek mucizevi şekilde hayata tutundu. Yenidoğan bakım ünitesinde tutulan bebek geçen hafta taburcu oldu
ABONE OLYİĞİT, Sultan ve Sadık Turciyan çiftinin ilk bebeği. 30 Eylül’de dünyaya gelmesi beklenirken annesinde oluşan plasenta sorunları nedeniyle daha 25 haftalıkken 1 Temmuz’da sezaryenle doğdu.
Ancak doktorlar ameliyata girerken kürtajı planlıyordu. Çünkü plasenta ile rahim arasında kanama olmuş, Yiğit bebeğin hayatta kalma şansı neredeyse sıfıra inmişti. A
Star Gazetesi'nden Özlem Yurtçu'nun haberine göre, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Tamer Sözen’in yaptığı sezaryen ameliyatıyla ilk nefesini alan Yiğit bebek ilk çığlığını da atınca ameliyathanedeki herkes şoke oldu. Çünkü Yiğit, yaşamayı seçmişti. Sadece 440 gram olan minik Yiğit acilen yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı.
4.5 aylık yoğun bakım maratonundan bir kez de kalp masajıyla hayata dönerek sağ çıkmayı başaran Yiğit, geçtiğimiz pazar taburcu olarak gerçek sıcak yuvasına kavuştu.
Yiğit’in doğumunu gerçekleştiren Dr. Tamer Sözen, “Bizim için de çok şaşırtıcı bir vaka oldu açıkçası. Bu şekilde erken doğumlar olur ama bu bebekler genellikle kaybedilir. Yiğit mücadeleci çıktı” diye konuştu.